miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DOCUMENTE FALSIFICATE ÎN VĂMILE DIN MEHEDINŢI. MAJORITATEA SUNT CERTIFICATE DE ÎNMATRICULARE PENTRU „BULGĂROAICE”

 

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit de la începutul anului peste 40 de cărţi de identitate, permise de conducere şi taloane de inspecţie tehnică periodică  false în Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit în activitatea de control şi supraveghere a frontierei de stat peste 40 de documente de călătorie falsificate prezentate la controlul de frontieră, atât de către cetăţeni români  cât şi de către cetăţeni straini.       Majoritatea documentelor falsificate au fost certificatele de înmatriculare şi taloanele de inspecţie tehnică periodică ale autoturismelor înmatriculate în Bulgaria. Falsurile celor 22 de documente bulgăreşti au fost realizate folosindu-se certificate sau taloane bulgăreşti originale care în prealabil au fost scanate şi prelucrate informatic. Pe documentele astfel obţinute au fost aplicate în fals aceleaşi elemente de siguranţă ca şi cele originale.

„Permisele de înmatriculare au fost falsificate folosindu-se un suport din material plastic pe care au fost imprimate datele de identitate, fotografia titularului şi înscrisurile cu caracter general. Cărţile de identitate româneşti sunt falsificate folosindu-se un suport  de policarbonat asemănător celor valide folosindu-se computere performante şi imprimate color”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Majoritatea cetăţenilor care îşi fasifică documentele de călătorie sunt cetăţeni români care sunt posesori  de autovehicule înmatriculate în străinătate şi se deplasează în mod frecvent în Serbia în scop turistic şi comercial. În momentul depistării persoanelor care recurg la asemenea metode, poliţiştii de frontieră întrerup călătoria celor în cauză, luând măsuri de întocmire a actelor premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire/intrare ilegală din ţară. Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este pedeapsa închisorii de la 3 luni la 3 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top