miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DOI POLIŢISTI DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI, CAMPIONI NAŢIONALI LA JUDO LA CAMPIONATUL NAŢIONAL AL MAI

Doi poliţişti de frontieră mehedinţeni s-au întors cu medalii de la Competiţia Naţională de Judo organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Competiţia a avut zilele trecute în municipiul Deva şi a aliniat la start peste 100 de poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

judo

Doi poliţişti de frontieră din Mehedinti au câştigat titluri de campioni naţionali la competiţia anuală de judo categoria + 100 de kilograme şi categoria – 60 de kilograme, organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

„În municipiul Deva a avut loc Competiţia Naţională de Judo organizată de Ministerul Afacerilor Interne la care au participat cei mai buni poliţişti de frontieră, poliţişti, jandarmi şi pompieri; campioni la competiţiile judo din structurile operative ale ministerului. Din echipa Poliţiei de Frontieră Române a făcut parte agentul principal Marinaşi Adrian din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare şi agent şef adjunct Moraru Corina, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere şi Control Naval aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La competiţia de judo categoria + 100 de kilograme agentul principal Marinaşi Adrian a ocupat ocupat locul I obţinând medalia de aur. De altfel şi în anul 2014 agentul principal Marinaş Adrian a obţinut locul II în municipul Turnu Severin în cadrul aceleiaşi competiţii. Acesta este un participant activ la competiţiile de judo şi lupte libere ale Ministerului Afacerilor Interne de aproximativ 8 ani obţinând numai locuri pe podium la concursurile judeţene, regionale şi naţionale ale Ministerului Afacerilor Interne. Este absolvent al Şcolii de Agenti a Poliţiei de Frontieră Oradea şi lucrează în structurile operative ale Poliţiei de Frontieră Române de 8 ani.

Medalia de argint la categoria – 60 de kilograme femei a fost obţinută de agentul şef adjunct Moraru Corina, poliţistă de frontieră în cadrul Biroului de Supraveghere şi Control Naval aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, aceasta participând pentru prima oară la această competiţie.

La competiţiile de judo participă cei mai buni sportivi din structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar pregătirea acestora presupune o gamă mare de procedee tehnice, acestea conferindu-i acestui sport dinamism, spectaculozitate, stimularea imaginaţiei combinative şi gândirea sportivă. În esenţă judoul tradus prin „calea supleţii” este lupta celui mic împotriva celui mare după cum spunea un mare judokan român.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top