miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

DOMENIUL VITICOL DE LA CORCOVA ÎŞI DESCHIDE PORŢILE PENTRU EVENIMENTUL SPORTIV CORCOVA TRAIL RACE

Pe domeniul viticol de la Corcova, la acest sfârşit de săptămână va avea loc Corcova Trail Race, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. În program este prinsă pe lângă proba de alergare şi o probă de ciclism, dar şi premierea celor mai haioase și originale costume.

corcova 1

Corcova Trail Race este un eveniment sportiv outdoor care îşi propune să îmbine în mod plăcut sportul cu petrecerea unui weekend de neuitat într-o superbă zonă din Oltenia, pe domeniile podgoriei Corcova Roy&Dâmboviceanu.

Traseul este acelaşi pentru ambele probe (alergare/ciclism), fiind unul uşor şi frumos, nu necesită pregatire fizică deosebită în aşa fel încât după parcurgerea lui participanţii să aibă cu toţii suficientă energie pentru a se bucura de o seară minunată alături de prieteni.

Organizatorii, Asociaţia non profit “Sport La Orice Vârstă” şi Corcova Roy&Dâmboviceanu Winery, spun că vremea în weekend se anunță ideală pentru ieșire în natură: 26-28 grade Celsius și cer senin. “Aşadar, cei 16 km cu 400 m diferenţă de nivel încep din curtea podgoriei, se iese în strada principală asfaltată din Corcova şi după câteva sute de metri facem stânga spre satul vecin Cordun. După aproape 2 km de asfalt intrăm pe drum de ţară şi începem să urcăm dealul Jirov. Când ajungem sus (km 4) ne oprim câteva momente pentru a bea un pahar de apă (sau de vin rece), dar şi pentru a admira minunata privelişte: ce credeţi? Perioada culesului, struguri peste tot, cât vezi cu ochii”, precizează organizatorii evenimentului.

Corcova Trail Race este un concurs din categoria SPORT & FUN. Asta înseamnă că este încurajată purtarea unor costumații cât mai haioase, care vor fi premiate cu premii în vin.

Traseul concursului diferă puțin de cel pe care s-a alergat anul trecut. Nu vor mai fi două dealuri de urcat, doar unul, însă distanța va fi aceeași: 15,2 km. Din aceștia, 3,5 km vor fi pe asfalt, iar restul prin pădure și prin viile domeniului Roy & Dâmboviceanu. Traseul este marcat cu bandă de semnalizare alb-roșie The North Face, precum și cu săgeți. Există două puncte de hidratare, unul la km 5, celalalt la km 9. Aici, concurenţii vor găsi apă, dar și vin roșu sau alb. “Dacă nu vă interesează podiumul sau timpul personal, vă recomandăm să degustați vinul de Corcova chiar în locul unde se naște, adică în vie”, mai spun organizatorii.

Se vor acorda premii în valoare totală de 10.000 lei, iar după festivitatea de premiere va avea loc o tombolă la care participă toţi concurenţii şi toţi voluntarii concursului. În cadrul ei vor fi oferite vouchere Intersport, baxuri cu vin de Corcova precum şi o bicicletă MTB din partea Intersport. De asemenea, va fi premiat cu echipament cel mai bun voluntar al Corcova Trail Race. Totodată, vor fi premiate două dintre cele mai frumoase instantanee foto din curse, ele vor deveni postere de prezentare oficială Corcova Trail Race în 2015.

Anul trecut, câştigătorul cursei a fost vicecampionul naţional la 3000 m obstacole (bronz la 5000 metri), Ştefan Andrei.

Programul Corcova Trail Race 2014 este următorul:

– vineri, 29 august: ora 16-23, validări și ridicări kituri
ora 21, ședința tehnică

– sâmbătă, 30 august: ora 7-8 validări și ridicări kituri
ora 9, START alergare
ora 11,30, START biciclete
ora 13, premierea celor mai haioase și originale costume
ora 13,30 – 15 masa și degustare de vinuri
ora 15 – 19 POOL PARTY (la piscina pensiunii Alina și Larisa)
ora 19,30, festivitatea de premiere
ora 21, concert Madicine Band
ora 23, foc de tabără, cântări unplugged

– duminică, 31 august: ora 10, vizitarea cramelor Roy & Dâmboviceanu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top