vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

„DONEAZĂ SÂNGE, SALVEAZĂ O VIAȚĂ” CAMPANIA PATRIARHIEI ROMÂNE ȘI ÎN MEHEDINȚI

“Donează sânge, salvează o viață” este o campanie a Patriarhiei Române, în cadrul căreia 25 de clerici de la Episcopia Severinului și Strehaiei au donat sânge la Centrul de Transfuzii Mehedinți. Reprezentații Episcopiei ne-au transmis un comunicat de presă în care precizează: “Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, în anul 2012 a început în Arhiepiscopia Bucureștilor o campanie de donare de sânge numită „O picătură de sânge pentru viața aproapelui”. Începând cu anul 2014, cu aprobarea Sfântului Sinod, această campanie a fost extinsă la nivel național în toată Patriarhia Română sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viață!”. Scopul acesteia este să conștientizeze societatea și să conducă la creșterea numărului donatorilor și la îmbunătățirea stocurilor de sânge din țară. Aproximativ 25 de clerici din Protoieria Drobeta a Episcopiei Severinului şi Strehaiei au donat sânge marţi, 9 martie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Drobeta Turnu Severin. Acțiunea a fost coordonată de Părintele Oproiu Nicolae, Consilier al sectorului Social-Filantropic din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Campaniile de donare de sânge vor continua în eparhia noastră şi în următoarele săptămâni prin implicarea preoţilor din toate cele patru protoierii mehedinţene. Donarea de sânge şi de plasmă convalescentă Covid-19 sunt acum fapte necesare, fapte de iubire jertfelnică şi de solidaritate umană” se precizează în comunicatul transmis de reprezentanții Episcopiei Severinului și Strehaiei!

Printre donatorii de astăzi s-a aflat și consilierul media al Episcopiei Severinului și Strehaiei, preotul Cosmin Necșoiu, care a declarat: “Vorbim despre o campanie care se desfășoară, la nivelul Patriarhiei Române, încă din anul 2014. “Ne-am propus, la fel ca multe dintre instituțiile din țară, să ne implicăm și noi pentru salvarea vieților care, după producerea unor accidente, spre exemplu, sau în timpul intervențiilor chirurgicale, au nevoie de sânge. În general, la centrele de donare este criză, iar odată cu pandemia, mulți nu au mai venit să doneze sânge de teama infectării cu noul Coronavirus. Tocmai, de aceea, noi am decis să intensificăm acțiunile de donare.”

Donația vine într-un moment în care Centrul de Transfuzii Mehedinți avea nevoie foarte mare de sânge, mai ales din grupa A rh pozitiv, care a fost solicitat din alte județe, după cum spune directorul Centrului de Transfuzii Mehedinți, medicul Mariana Șandru

“În ultima perioadă, Centrul de Transfuzii Mehedinți s-a confruntat cu o criză de sânge pe grupa A rh pozitiv și am fost nevoiți să solicităm din alte județe, pentru a asigura toate solicitările, care au fost în număr mare. Am apelat la persoanele, care ne ajută de obicei, în astfel de situații și au răspuns pozitiv apelului nostru preoții din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei!” spune Mariana Șandru.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top