vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

DOUĂ ACCIDENTE ÎN MEHEDINȚI, UNUL DINTRE AUTORI PRINS LA VAMA CALAFAT

Două accidente în mai în mai puțin de o oră s-au produs, joi seară, în Mehedinți. Primul la Drobeta-Turnu-Severin, unde un tânăr de 20 de ani, ce conducea un autoturism de lux a lovit un bărbat de 70 de ani, care traversa strada avându-l în brațe pe nepotul său de doi ani. Cei doi au ajuns la spital, bunicul cu un traumatism cranian, în timp ce micuțul a scăpat ca prin minune, fără leziuni vizibile, deși scăpat din brațe, a căzut pe parbrizul mașinii. În cel de-al doilea accident șoferul bulgar al unei utilitare a acroșat o femeie de 71 de ani, pe DN 6, după care a fugit de la locul accidentului și a fost prins la Vama Calafat, în timp ce încerca să părăsească România.

Scene greu de privit pe bulevard

La scene greu de privit au asistat martorii care erau la intersecția bulevardului Tudor Vladimirescu, cu strada Călărași. Bărbatul de 70 de ani s-a angajat în traversare pe la colț de stradă, dar printr-un loc fără trecere de pietoni. Mai multe autoturisme ar fi încetinit și l-au lăsat să traverseze, însă tânărul aflat la volanul mașinii de lux nu și-a dat seama de intenția celorlalți șoferi și nici nu i-a observat pe pietoni. Avându-l în brațe pe nepotul său, bunicul i-a sărit practic în față, fără ca șoferul să mai poată frâna. I-a lovit în plin cu partea dreaptă. Septuagenarul a fost trântit la pământ, în timp ce micuțul scăpat din brațe a căzut pe parbrizul mașinii care i-a lovit și a avut noroc că nu a fost proiectat pe carosabil. “Nu am văzut prea multe. Am auzit o izbitură și când am veniți aici, domnul în vârstă era jos. El și un copil erau loviți, mai multe nu pot să vă spun”, a declarat un tânăr care se afla în zonă. “În această seară, în municipiul Drobeta-Turnu-Severin, un tânăr de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu strada Călărași, a surprins și accidentat doi pietoni, un bărbat de 70 de ani și un minor de 2 ani, ambii din municipiu. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a spus Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ. Tânărul a fost dus la sediul IPJ Mehedinți, unde a fost audiat, iar cele două victime au ajuns la spitalul Județean, de unde micuțul a fost trimis la Craiova pentru efectuarea unui examen tomografic. Medicii vor să vadă dacă are leziuni interne la nivelul capului, având în vedere faptul că a scăpat din brațele bunicului și a căzut pe parbrizul mașinii.

Cel de-al doilea accident, mult mai complicat: a lovit și a fugit

Tot în această seară, dar pe DN 6, la Taverna Sârbului, la scurt timp după accidentul din Tr. Severin, o femeie de 71 de ani a fost acroșată de un autovehicul necunoscut, al cărui șofer a fugit de la locul accidentului. Femeia a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital, dar pentru polițiști a început o cursă contracronometru pentru a-l descoperi pe șoferul fugar. “În această seară, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat cu privire la faptul că, pe DN 6, la intrarea în municipiul Drobeta-Turnu-Severin, s-a produs un accident rutier, soldat cu o victimă. La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliției, care în urma verificărilor efectuate a stabilit că o femeie de 71 de ani din localitate, în calitate de pieton, a fost acroșată de de un vehicul al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea polițiștilor”., a declarat Andreea Rădoi – purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

În urma verificărilor, polițiștii de la Serviciul Rutier Mehedinți au reușit să dea de urma șoferului, la Vama Calafat din județul Dolj. Este vorba de un conducător auto bulgar, care conducea o autoutilitară și care spera să părăsească România. Polițiștii spun că este imposibil ca bărbatul să nu-și fi dat seama că a lovit un om, mai ales că la locul accidentului au fost găsite componente din autovehicul, care vor fi folosite ca probe. El sa ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru părăsirea locului accidentului.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top