marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

DOUĂ DRUMURI IMPORTANTE DIN MEHEDINȚI INTRĂ ÎN REABILITARE

Consilierii județeni au aprobat vineri, în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie, trecerea în domeniul public al Consiliului Județean Meheidnți a două tronsoane de drumuri care până acum erau drumuri comunale, decizia fiind luată în vederea reabilitării respectivelor tronsoane cu fonduri de la CJ.

cj

Astfel, în domeniul public al CJ Mehedinți a trecut DC 100, care până acum aparținea de administrația comunelor Vrata și Cujmir, dar și drumurile de exploatare 2006, 2045, 2091 și 2095, care până acum aparțineau Primăriei Gogoșu.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Mehedinți, Liviu Mazilu, administrațiile locale nu ar fi avut niciodată fonduri să reabiliteze și să modernizeze porțiunile respective, astfel că după ce se vor încheia lucrările, arterele respective vor deveni rumuri județene.

”Este vorba despre trecerea în domeniul public al județului Mehedinți și în administrarea Consiliului Județean a drumurilor care leagă localitățile Vrata și Cujmir, pe de o parte și pe de altă parte, cel care leagă Balta Verde de Porțile de Fier II și Colonia din Insula Ostrovul Mare, drumuri care fie sunt în lucru și modernizare în momentul de față, fie vor începe de luni lucrările, cum e cazul celui de la Cujmir. Sunt drumuri care necesitau reparații, pe care comunitățile locale nu aveau capacitatea să le facă, sunt investiții însemnate și pe care ni le-am asumat conform obligațiilor în fața cetățenilor.”, a declarat Liviu Mazilu, la finalul ședinței.

Drumul dintre Vrata și Cujmir are o lungime de  6,7 km, în timp ce porțiunea dintre Balta Verde și Insula Ostrovul Mare are 2,3 km.

Tot în cadrul ședinței ordinare, consilierii județeni au luat act de încetarea de drept, înainte de termen a mandatelor în cayul a cinci consilieri, unul de la PNL și alți trei de la PSD. Aceștia și-au dat demisiile din forul județean în termenul legal prevăzut de lege, de la validarea lor, astfel că ei au fost înlocuiți.

”Așa cum ați constatat, astăzi, prin patru hotărâri de Consiliu Județean am luat act de încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea normale a termenului în cayul a patru consilieri: domnul Virgil Popescu de la PN, iar de la noi, (n.r. PSD) ale domnilor Constantin Trușcă, Victor Maliborschi și Nicolae Vuvrea. De asemenea, prin alte patru hotărâri de Consiliu Județean am validat alți patru consilieri, astfel că începând de astăzi, Consiliul Județean Mehedinți îi are pe domnul Adrian Stuparu de la PNL, iar de la PSD, pe domnii: Bogdan Simcea, Cristi Mură și Alin Tomescu și le spun tuturor bun venit.”, a declarat președintele Consiliului Județean Meheidnți, Aladin Georgescu.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost 28 de proiecte, toate fiind aprobate de consilierii județeni. Între acestea a fost o rectificare a bugetului propriu al Consiliului Județean și listei de investiții pentru anul 2016.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top