vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

VIDEO DOUĂ PERSOANE AU LEŞINAT ÎN STRADĂ DIN CAUZA CĂLDURII LA TURNU SEVERIN. VEZI AICI RECOMANDĂRILE MEDICILOR

Două persoane au căzut marţi dimineaţă în stradă, în mai puţin de jumătate de oră, din cauza căldurii la Turnu Severin, fiind preluate de Ambulanţa Mehedinţi şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţe pentru acordarea de îngrijiri medicale.

deschidere

Primul caz s-a petrecut în jurul orei 10,20, la intersecţia străzilor Bolintineanu cu Decebal, un bărbat care tocmai se externase din secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin fiiind găsit de mai mulţi trecători căzut în stradă. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Prahova, suferea de epilepsie şi amnezie şi cel mai probabil pe fondul căldurii sufocante, a leşinat în stradă.

lesinat

„În timp ce mă deplasam pe strada Bolintineanu, la intersecţia cu Aurelian am zărit un bărbat, căzut în stradă, am sunat la Ambulanţă 112, avea semne vitale, respiraţie bună, conştient, a spus că s-a externat din secţia psihiatrie, este din Prahova”, a spus Mariana Pegulescu, cea care a sunat la Ambulanţă.  „Era conştient , l-am întrebat ce a păţit şi mi-a spus că a căzut jos, că a ieşit din spital şi că nu se simte bine, că-l doare inima, capul. Cred că din cauza căldurii a căzut omul” a spus şi  Mircea Bădescu, un severinean care locuieşte în apropiere de locul unde căzuse bărbatul.

DSCF8239

La nici 20 de minute, un alt caz s-a înregistrat în centrul Severinului, în staţia de autobuz de pe strada Mareşal Averescu, o femeie de 65 de ani căzând pur şi simplu de pe banca unde aştepta autobuzul. Mai multe persoane care se aflau în staţia de autobuz au sunat după ajutor la Ambulanţă. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

DSCF8242

„Trebuie să pleci de acasă că n-ai încotro, nu ştiu parcă nu mai e cum era cândva, mai demult stăteam în soare şi munceam, dar nu era ca acuma. Cred că sunt radiaţii puternice, nu e bine”,a  spus o severineancă, care a sunat la Ambulanţă.

La orele 11,00, termometrul indica deja la Turnu Severin 31 de grade Celsius, iar atmosfera era sufocantă.

DSCF8244

Medicii recomandă evitarea pe cât posibil a deplasărilor după ora 11,00 şi consumul unor alimente uşoare.

„Deocamdată până la ora aceasta sunt numai două persoane care au avut lipotimii din cauza căldurii. În general nu este bine să ieşi după ora 11,00 din casă, nu e bine să stai în locuri aglomerate fără climatizare, nu e bine să stai în soare pentru că soarele e destul de agresiv în lunile de vară şi în general când creşte temperatura totdeauna omul are tendinţa să transpire foarte mult, iar transpiraţia abundentă antrenează după sine o serie de tulburări la nivelul inimii, scăderea tensiunii arteriale, palpitaţii, tahicardii. În general, trebuie să ne hidratăm destul de bine, trebuie consumaţi minim 2 litri de lichide pe zi, trebuie să consumăm alimente normal sărate, iar pacienţii care sunt cardiaci trebuie să se adreseze medicului cardiolog sau medicului de familie, să le ajusteze dozele pentru că atunci când e căldură mare dozele trebuie micşorate din medicamente”, a spus medicul cardiolog Cristian Jianu de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top