miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

DOUĂ PERSOANE DISPĂRUTE ÎN URMA INUNDAŢIILOR, ÎN COMUNA MEHEDINŢEANĂ EŞELNIŢA CARE ESTE ACOPERITĂ DE APE

Un bărbat şi o femeie au dispărut luni după-amiază din comuna Eşelniţa, bărbatul învârstă de 54 de ani fiind luat de viitură din faţa rudelor, care, potrivit primarului Ioan Ciuru, nu au putut interveni din cauza puhoaielor.

inundatii orsovaPrimarul comunei mehedinţene Eşelniţa a declarat luni după-amiază că cele două persoane dispărute în ultimele ore sunt un bărbat în vârstă de 54 de ani care a fost luat de viitură din faţa rudelor şi dus de ape şi o femeie în vârstă de 70 de ani, care este de negăsit, apropiaţii căutând-o la rude.

Aceeaşi sursă a mai declarat că toate cele 900 de gospodării din Eşelniţa au fost afectate de inundaţii, deocamdată forţele de intervenţie ale Inspecxtoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, jandarmii şi angajaţii Primăriei neputând interveni din cauza ploii trenţiale.

“Comuna este sub apă. Am încercat să acţionăm cu două utilaje în punctele critice la început, dar situaţia în întreaga comună a devenit critică. Plouă torenţial, oamenii sunt disperaţi, ne rugăm la Dumnezeu, că e singurul nostru ajutor. Am solicitat ajutor de la ISU, de la Pompieri, dar întreaga comună este sub apă. Avem 900 de gospodării în comună.Toată comuna a fost prinsă de o furtună puternică”, a declarat Ion Ciuru, primarul comunei Eşelniţa.

Luni dimineaţa, un alt bărbat în vârstă de 60 de ani care se afla în maşina personală a fost prins de o alunecare de teren, care s-a produs pe malul Dunării, în zona Graţca din Orşova. Pompierii nu au reuşit până la ora transmiterii acestei ştiră să scoată trupuzl victimei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top