miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ELEVII DIN MEHEDINŢI AR PUTEA PRIMI LAPTELE ŞI CORNUL ABIA DUPĂ 15 OCTOMBRIE

„Laptele şi cornul” întârzie în Mehedinţi. Contractul de achiziţie pentru produsele destinate elevilor în anul şcolar 2014 – 2015 nu a fost încă atribuit de către Consiliul Judeţean pentru că Inspectoratul Şcolar a transmis abia la mijlocul lunii august numărul exact al elevilor care ar urma să primească laptele şi cornul. Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe data de 15 august, iar ofertele vor fi deschide la sfârşitul lunii septembrie, adică după ce începe şcoala. Asta înseamnă că abia din octombrie, elevii ar putea să primească produsele din cadrul programului Naţional „Laptele şi Cornul”.

lapte_si_corn_eb651ee5bcAnunţul pentru contractul de furnizare şi distribuţie a produselor de panificatie şi lactate în cadrul programului naţional „lapte-corn” 2014-2015 a fost publicat pe site-ul de licitaţii publice de către Consiliul Judeţean Mehedinţi abia în data de 15 august. Întârzierea a fost cauzată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, spun beneficiarii contractului.

Motivaţia este că numărul de elevi pentru anul şcolar 2014-2015 n-a putut fi determinată de Inspectoratul Şcolar decât la data de 15 august. În aceste condiţii, având în vedere că  licitaţia este foarte mare, suma depăşeşte suma pentru cerere de ofertă, va dura 45 de zile până vom deschide ofertele. Licitaţia va avea loc pe 29 septembrie. Încercăm ca pe perioada 15 septembrie – 30 septembrie să facem o procedură de negociere fără publicarea unui anunţ. Dacă procedura nu va avea loc, vom distribui lapte şi corn, după finalizarea procedurii de licitaţie.”, a declarat luni, Lucian Bosoancă, consilier juridic în cadrul Serviciului de Achiziţii al Consiliului Judeţean Mehedinţi

În cadrul programului, preşcolarii şi elevii vor părimi lapte şi corn abia după 15 octombrie. Puţini sunt însă copiii cărora le-ar părea rău dacă nu ar mai primi produsele deloc. Mulţi şcolari le duc acasă şi ajung să fie mâncate de animale în cele din urmă. De partea cealaltă, nici părinţii nu susţin programul. Spun că micuţii nu consumă produsele pe care le primesc la şcoală, ci pacheţelul din geantă.

În judeţul Mehedinţi  sunt peste 25 000 de elevi care ar trebui să primească zilnic la scoală lapte şi corn în anul şcolar 2014 – 2015: 4710 preşcolari, 10 788 elevi din clasele 0 – IV şi 9941 elevi din clasele V-VIII. Valoarea contractului depăşeşte patru milione de lei.  Din cauza faptului că elevii nu sunt încântaţi de produsele pe care le primesc, multe judeţe au renunţat la acest program, mai ales că presupune şi costuri pe care şi autoritatea judeţeană din Mehedinţi cu greu le poate suporta.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top