marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EVAZIUNE FISCALĂ DIN TRANZACŢII COMERCIALE FICTIVE

Trei administratori ai unor societăţi comerciale din localităţile Strehaia şi Şimian sunt cercetaţi de poliţie pentru că au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste  un milion două sute mii euro. Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți i-au reținut pentru 24 de ore pe cei trei bărbați.

strehaia

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în baza probatoriului administrat au dispus astăzi reținerea pe bază de ordonanță de reținere a lui R.C. și B.M., de 33 și respectiv 41 ani, ambii din localitatea Strehaia și a lui R.I.  de 36 ani, din localitatea Șimian, cercetați în trei dosare penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni complexe de evaziune fiscală.

lohon „În fapt, aceștia, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada 2009 – 2012, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor, cheltuieli fictive cu mărfuri și servicii de la societăți comerciale din municipiul București, Timișoara și Bihor.Astfel, învinuiții s-au sustras de la plata obligațiilor către bugetul de stat, reprezentând T.V.A. -ul şi impozitul pe profit și au creat un prejudiciu total în valoare de peste 1.200.000 EURO”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Persoanele reținute au fost depuse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de poliție Județean Mehedinți, urmând ca în data de 16 aprilie a.c. să fie prezentate Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare.

De la începutul anului 2013 polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au recuperat la bugetul consolidat al statului peste 2 milioane de euro și au reținut pe bază de ordonanță de reținere 14 persoane, cercetate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top