miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

EVAZIUNEA FISCALĂ ȘI CONTRABANDA, ÎN TOPUL INFRACȚIUNILOR, ÎN MEHEDINȚI

O analiză a polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți arată că evaziunea fiscală și contrabanda sunt principalele surse de finanțare a economiei subterane în județul Mehedinți, în primele șase luni ale anului 2018, anchetatorii stabilind că prin astfel de infracțiuni a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma de 16,8 milioane lei.

TIGARI 1Fiind un județ la graniță, domeniile de activitate în care evaziunea fiscală se manifestă cu predilecţie sunt reprezentate de operaţiunile cu produse supuse accizării (tutun, alcool, produse energetice) şi tranzacţiile intracomunitare prin interpunerea mai multor firme, obligaţiile fiscale fiind preluate de o firmă de tip fantomă.

Potrivit IPJ Mehedinți, în primele șase luni ale anului 2018, politistii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi de prevenire, descoperire şi cercetare specifice, efectuându-se 68 de acţiuni în cadrul cărora au fost verificaţi peste 140 de agenţi economici.

Poliţiştii au constatat, în urma acestor controale, 48 infracţiuni în cele 43 dosare penale instrumentate, pentru săvârşirea cărora au fost cercetate 45 persoane. Au fost dispuse măsuri asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, până în prezent fiind recuperați aproximativ 5.360.000 lei.

De asemenea, 4 dosare penale au fost înaintate parchetelor competente cu propunerea de declinare a competenţei și de efectuare a cercetărilor către D.N.A. și D.I.I.C.O.T., datorită valorii prejudiciului constatat sau a complexităţii activităţilor infracţionale.

Totodată, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproape 40.000 lei.

Cu ocazia acţiunilor întreprinse pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale oamenii legii au reţinut 6 persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispuse alte măsuri preventive.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top