miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EXERCIŢIU INTERNAŢIONAL DE INTERVENŢIE PE DUNĂRE LA DROBETA TURNU SEVERIN

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza, vineri, 27 martie a.c., începând cu ora 12.00, un exerciţiu internaţional de intervenţie, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe fluviul Dunărea.

pompieri

           Exerciţiul, ce se va desfăşura în zona plajei Drobeta, la 5 km Vest de municipiul Dr.Tr.Severin, constă în organizarea şi desfăşurarea intervenţiei comune cu forţe şi mijloace aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, şi Departamentului de pompieri Bor din Republica Serbia, pentru limitarea efectelor unor situaţii de urgenţă produse pe teritoriul celor două state.

Exerciţiul comun româno-sârb reprezintă ultima etapă a proiectului „Joint management of emergency situations in the cross-border area Romania-Republic of Serbia şi este destinat punerii în practică şi testării procedurilor comune de intervenţie şi reglementare a cooperării bilaterale transfrontaliere în situaţii de urgenţă şi operaţiuni de răspuns la dezastre.

„Activitatea va consta în simularea unei situaţii de urgenţă, ca urmare a producerii unui accident pe fluviul Dunărea, între o navă de pasageri şi o navă de transport marfă. Forţele participante vor desfăşura misiuni de căutare şi salvare a persoanelor, asistenţă medicală de urgenţă şi transport la unitatea de primiri urgenţe, depoluare a fluviului Dunărea şi stingere a incendiilor izbucnite pe nava de pasageri, precum şi la vegetaţie uscată/fond forestier”, precizează Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Scopul acestei activităţi este de dezvoltare şi perfecţionare a deprinderilor de lucru în cooperare, precum şi de antrenare a personalului din structurile operative (comandă şi intervenţie) ale partenerilor.    

         Prin derularea acestui exerciţiu comun, se va avea în vedere îmbunătăţirea reacţiei de răspuns a structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi asigurarea unui flux informaţional adecvat între cele două state.

La acest exerciţiu vor participa toate structurile cu funcţii de sprijin pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Mehedinţi, bugetul alocat pentru desfăşurarea acestuia fiind de 4.850 Euro.  

  

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top