vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

FAMILIA TINEREI CRUCIFICATE ÎN ITALIA AŞTEAPTĂ CA UCIGAŞUL SĂ FIE PRINS

Familia tinerei românce ucisă în Italia este îngrozită de cele petrecute. Oamenii trăiesc într-un cartier mărginaş al municipiului Drobeta Turnu Severin, într-o căsuţă sărăcăcioasă şi zilele acestea o aşteptau pe Cristina Zamfir să vină acasă la copii.

familia

Acasă, la Turnu Severin este jale mare în familia socrilor Cristinei. Oamenii sunt consternaţi de cele petrecute cu nora lor şi îşi strâng la piept cei doi nepoţei. Alexandra de doi ani şi Georgian, de patru ani, au rămas fără mamă. Plecase împreună cu soţul ei, Jean Manta, de 32 de ani, să câştige o pâine în Italia. Au plecat de sărăcie, de traiul greu din ţară, dar mai ales cu gândul să strângă ceva bănuţi pentru a-şi boteza cei doi copii. Erau căsătoriţi de opt ani de zile, însă în ţară nu au avut puterea de a aduna un ban pentru a-i creştina pe micuţi. Şi-au lăsat copiii în grija bunicii, într-o căsuţă sărăcăcioasă, unde nici energie electrică nu mai au de câteva luni. Au reuşit în patru luni de zile să trimită acasă, la familie, doar 150 de euro, pentru hrana micuţilor. Soacra Cristinei spune că fiul său şi nora munceau într-un restaurant, el la spălat de vase, iar Cristina ca femeie de serviciu.

Soţul Cristinei a anunţat familia

Luni noapte vestea morţii Cristinei a căzut ca un trăznet peste familia de la Turnu Severin. Doar plânsul în hohote al soţului Cristinei, prăbuşit de durere, i-a convins că cele relatate de el la telefon sunt adevărate.

soacra„M-a sunat copilul şi mi-a zis <<mamă, vă dau o veste: muri Cristina>>. La început, noi nu l-am crezut, dar el plângea în hohote, atunci ne-am dat seama că spune adevărul.  Mi-a spus că nu a văzut-o, doar că venit cineva şi l-a anunţat că au găsit-o legată de mâini şi picioare, dezbrăcată în pielea goală, doar pantofii în picioare avea. Noi nu ştim ce s-a întâmplat, doar ce am auzit la televizor, că a fost drogată ca să poată să profite de ea un italian de 56 de ani”, povesteşte Sanda Manta, soacra Cristinei.

Din spusele femeii, fiul său dorea să o trimită pe Cristina în ţară pentru a avea grijă de copii. De aici s-ar fi iscat un scandal între cei doi, moment în care Cristina a fi părăsit domiciliul. Câteva ore mai târziu, Jean Manta avea să fie anunţat de autorităţi că soţia sa a fost ucisă, cel mai probabil de un criminal în serie. „El a strâns nişte acareturi ca să o trimită acasă la copii, ea când a auzit că vrea să o trimite acasă cu maşina l-a minţit pe el că vrea să se ducă să ia nişte apă. <<Du-te Cristina şi ia apă>>, i-a zis Jean. Dar, ea a lăsat bidonul cu apă şi a fugit. El când a văzut că nu mai vine a fugit după ea, dar nu a ştiut de unde să o ia. Apoi a auzit că ea e moartă…”, mai spune soacra Cristinei. Biata femeie se teme că fiul său, de supărare, să nu-şi ia viaţa. „Mi-e frică că dacă s-a întâmplat cu nora ce s-a întâmplat să nu facă ceva băiatul meu, să nu-şi ia viaţa. Fetiţa se duce la uşă şi strigă întruna <<mamă>>”, spune cu lacrimi în ochi Sanda Manta.

copii

A crescut la orfelinat

Despre Cristina, membrii familiei de la Turnu Severin au numai cuvinte frumoase. Spun despre ea că era o fată vrednică şi liniştită, a cărei viaţă a fost marcată chiar din copilărie numai de necazuri. Abandonată de mama sa la vârsta de 4 ani la orfelinat şi cu tatăl decedat, Cristina nu a cunoscut niciodată dragostea părintească, de aceea îşi dorea o viaţă frumoasă pentru cei doi copii ai săi. „Nici nu ştiu ce să spun. Nici nu vreau să mă gândesc la ce moarte a avut săraca, era o fată la locul ei. La cum mi-a povestit, ea a trăit prea rău,  a fost şi la casa de copii, acolo a crescut, după una şi alta a fost şi chinuită”, spune Adriana Ionica Manta, cumnata sa.

„Nu ştiu cum s-a întâmplat aşa dintr-o dată că noi ne aşteptam să vină acasă şi ea la copii. Vroiau şi ei să facă un ban, dar cumnataacum veni necazul ăsta. Nu avem bani să o aducem în ţară.  Adunăm şi noi fier, bidoane, sticle, să luăm un ban ca să întreţinem copii, suntem săraci, credeţi că de bine au plecat de acasă? Dacă ar putea cineva să ne ajute să le dea Dumnezeu sănătate, să aibă grijă de ea, să o aducă în ţară. Copiii sunt nebotezaţi, de asta au plecat să le facă botezul”, spune Florentina Manta, o altă cumnată de-a Cristinei.  Şi soacra Cristinei spune despre nora sa că ea o fată liniştită, „nu se băga în cârd cu cineva, era vrednică, era fată bună”.

Va fi adusă în ţară pe cheltuiala Primăriei Turnu Severin

Sanda Manta, soacra Cristinei Zamfir, a cerut miercuri dimineaţă ajutor Primăriei Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea transportului acesteia în ţară. I-a spus primarului că sunt mult prea săraci  pentru a putea suporta costul transportului trupului neînsufleţit în ţară. Cu siguranţă, suma necesară depăşeşte 1000 de euro, ceea ce pentru familia Manta înseamnă o avere. Cererea formulată de Sanda Manta, soacra Cristinei Zamfir, urmează să fie aprobată de consilierii locali în cadrul unei şedinţe extraordinare. Primarul Severinului, Constantin Gherghe, a declarat că va ajuta familia şi cu tot ceea ce este necesar pentru înmormântare şi, de asemenea, cu un loc de veci. „Este firesc ca în urma acestei nenorociri să nu ne rugăm la altcineva să ne ajute, o să convocăm o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, conform ofertelor firmelor specializate de transport în acest sens, o să aprobăm de la Consiliul Local o sumă de la buget, astfel încât să aducem trupul neînsufleţit în ţară. O să-i acordăm şi un ajutor de înmormântare, dacă s-a întâmplat această dramă trebuie să-i ajutăm pe aceşti oameni necăjiţi. Nu putem sta indiferenţi indiferent cine ar fi, nu este o atitudine populistă, este cred eu un gest firesc, umanitar pe care orice autoritate locală ar trebui să-l facă”, a spus edilul şef.

Ce s-a întâmplat în Italia

Cadavrul Cristinei Zamfir, de 26 de ani a fost găsit crucificat, luni, la periferia Florenţei, cu urme de tortură. Anchetatorii italieni au stabilit profilul ucigaşului, descriindu-l drept un bărbat cu tendinţe sado-masochiste şi cu disfuncţii sexuale. Femeia, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită sub un pod din Ugnano, la periferia Florenţei, de un biciclist care a alertat autorităţile.  Autorităţile italiene suspectează că femeia, identificată drept Andreea Cristina Zamfir, a fost victima unui criminal în serie, în contextul în care au fost găsite similitudini cu alte şase cazuri de agresiuni sexuale sau crime. Atunci când a fost găsită, femeia avea doar pantofii în picioare. Hainele ei, telefonul mobil şi poşeta în care avea actele de identitate au fost găsite la o distanţă de 1,5 kilometri de cadavru. Poliţia italiană nu exclude deocamdată nicio ipoteză, dar cea principală este că femeia a fost imobilizată, torturată şi violată, apoi lăsată să moară. Investigaţia este coordonată de Paolo Canessa, procurorul care a orchestrat şi ancheta privind „monstrul din Florenţa”. „Monstrul din Florenţa” este un criminal în serie care, în perioada 1968-1985, a ucis 16 persoane, aproape toate dintre acestea fiind cupluri. În urmă cu un an, în martie 2013, o altă femeie a fost găsită în mod similar. Era o prostituată italiană în vârstă de 46 de ani, găsită în viaţă, tot în Florenţa, după ce fusese agresată sexual şi torturată. Conform unor surse citate de site-ul de ştiri ArticoloTre.com, banda adezivă cu care a fost legată românca este de acelaşi tip cu cea utilizată în alte şase cazuri de crime sau abuzuri sexuale comise în Florenţa şi în întreaga regiune Toscana.

 

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top