luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

FELICITĂRI SUBCOMISARULUI CĂTĂLIN VULCĂNESCU, ȘEFUL SERVICIULUI RUTIER MEHEDINȚI, DAR ȘI ECHIPEI

Rândurile pe care le voi scrie mai jos, sunt una dintre puținele excepții ale carierei mele, pentru că atunci când am intrat în această branșă am făcut-o cu gândul că un jurnalist trebuie să fie critic și nu să laude acțiunile celor care sunt puși în slujba legii ori, cu atât mai puțin, ale celor aleși să ne reprezinte. Voi face acum, așa cum spuneam o excepție și voi dedica aceste rânduri unuia dintre cei mai cerebrali, hotărâți și serioși polițiști pe care am avut plăcerea să-i întâlnesc, în acești ultimi ani, în munca pe care am făcut-o. Este vorba de subcomisarul Cătălin Vulcănescu, șeful Serviciului Rutier Mehedinți.

Și, ca să fiu foarte concis, două lucruri mi-au întărit convingerea că acest tânăr polițilt, absolvent al Academiei de Poliție și-a construit cariera prin muncă, seriozitate și perseverență.

Șofer ucigaș prins, după ce a spulberat și a ucis un om

Primul este legat de un accident rutier produs în luna ianuarie a acestui an. Pe 18 ianuarie, pe centura orașului Drobeta-Turnu-Severin, un bărbat de aproximativ 30 de ani, era găsit fără suflare, în rigola de pe marginea drumului. Omul fusese dat dispărut cu câteva zile înainte și a fost observat, întâmplător, de o femeie. Victima era înghețată, pentru că ultimele zile fuseseră friguroase, iar pe trupul său erau mai multe lovituri, inclusiv un traumatism cranian sever, dar și o fractură la unul dintre picioare. Primele estimări ale medicilor arătau că bărbatul murise cu cel puțin 48 de ore înainte, iar loviturile de la cap și fractura evidențiau faptul că avusese o moarte violentă. Cea mai probabilă cauză era cea a unui accident rutier. Omul încercase să traverseze strada în miez de noapte și fusese spulberat de o mașină, al cărui șofer, fie băut, fie fără permis, a fugit sub adăpostul întunericului. După patru zile, găsirea autorului părea o misiune dificilă, dacă nu imposibilă și totuși, datorită lui Cătălin Vulcănescu și a echipei sale de la biroul rutier, după circa o săptămână de muncă asiduă, în care au pus cap la cap și au vizionat zeci de minute de imagini și au obținut numeroase informații, autorul a fost descoperit în persoana unui bărbat din satul Cerneți. Trebuie precizat că accidentul se produsese nu cu două zile, ci cu aproximativ opt zile în urmă, într-o zonă aproape pustie, în care nu erau camere de supraveghere și cu atât mai puțin martori, mai ales în timpul nopții, ceea ce făcea misiunea polițiștilor și mai grea. Polițiștii au descoperit că bărbatul sfârșise și apoi stătuse, în tot acest timp în șanț, fără ca cineva să știe de el, în timp ce ucigașul era liber. Desigur, bărbatul a fost trimis după gratii, pentru conducere fără permis, pentru că acesta era motivul fugii, nu avea permis de conducere, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Șofer bulgar, prins la doar două ore după ce a  lovit și a fugit

Subcomisarul Cătălin Vulcănescu și-a mai demonstrat, încă o dată, joi seară, profesionalismul și calitățile de polițist care își exercită profesia cu pasiune. Pe numărul unic de urgență, 112 a venit un apel, se pare din partea unui polițist de frontieră, care anunța că o femeie a fost lovită de mașină pe DN 6. Doar că atunci când au ajuns acolo, polițiștii și medicii au găsit doar victima, în timp ce șoferul dispăruse. Era nevoie, desigur de o operațiune fulger de prindere a acestuia, care nu era cunoscut și care putea fi chiar un cetățean străin, ce putea părăsi România, ceea ce și exista riscul să se întâmple. După ce a pus cap la cap toate probele găsite la locul accidentului, componente ale utilitarei condusă de șoferul fugar, dar și informațiile primite, echipa de la Serviciul Rutier Mehedinți, coordonată chiar de șeful acesteia a reușit, ca la doar două ore după producerea accidentului să-l prindă pe șoferul fugar. Ajutați și de colegii de la frontieră, pentru că a fost dat inclusiv în consemn, bărbatul a fost oprit la Vama Calafat și a fost adus la Drobeta-Turnu-Severin, unde va fi pus sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Dacă ar fi să ținem cont doar de aceste două cazuri, dar sunt convins că putem vorbi de mult mai multe, de-a lungul frumoasei sale cariere, sunt de părere că Serviciul Rutier Mehedinți are un coordonator de excepție, care își îndeplinește atribuțiile cu profesionalism și competență, motiv pentru care Cătălin Vulcănescu și echipa sa, merită toate felicitările.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top