miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FERMIERII ACCESEAZA CLAUZA DE REVIZUIRE PENTU ANGAJAMENTELE IN DESFASURARE PENTRU CA NU SE ADAPTEAZA LA CADRUL LEGISLATIV

Directoul executiv al APIA Mehedinți, Loredana Gerasimescu a transmis marți, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural faptul că fermierii care au angajamente în desfăşurare în cadrul Măsurii 214 a PNDR 2007-2013 pot accesa în anul 2015 Clauza de revizuire, în scopul adaptării acestor angajamente la noul cadru juridic.

loredana gherasimescucol pref

”În baza prevederilor art. 46 al Regulamentului (CE) nr. 1974/2006,cu modificările şi completările ulterioare, fermierii care au angajamente în desfăşurare în cadrul Măsurii 214 a PNDR 2007-2013 pot accesa în anul 2015 Clauza de revizuire, în scopul adaptării acestor angajamente la noul cadru juridic. În situaţia în care beneficiarii Măsurii 214 a PNDR 2007-2013 nu acceptă adaptarea angajamentelor unui sau unor pachet/pachete  la noul cadru juridic, vor putea închide angajamentele aflate în derulare aferente acestuia/acestora, fără a fi necesară restituirea sumelor plătite în perioada de desfăşurare a angajamentelor respective.”, a declarat Loredana Gherasimescu.

Directorul APIA Mehedinți a mai arătat că la nivelul judetului Mehedinti, au fost accesate aproximativ 30% clauze de revizuire pe Masura 214-PNDR 2007-2014 , fermierii neadaptandu-se la noul cadru legislativ.

În situaţia închiderii angajamentelor, fermierii nu vor putea semna noi angajamente în cadrul măsurilor, submăsurilor, pachetelor sau variantelor prevăzute de PNDR 2014-2020, ale căror condiţii modificate au constituit motivul accesării clauzei de revizuire, astfel:

– fermierii, care aveau angajamente în derulare în baza Măsurii 214 pentru Pachetele 1, 2, 3, 6 şi 7 si care optează pentru încetarea angajamentelor, nu vor mai putea deschide în anul 2015 noi angajamente pentru pachetele  prin Măsura 10 din PNDR 2014-2020, pentru parcelele pentru care au renunţat la angajamentele în derulare.

-pentru angajamentele aferente pachetului 5 din cadrul Măsurii 214-PNDR 2007-2013, aflate în desfăşurare, fermierii nu vor mai putea deschide noi angajamente în baza submăsurii 11.2 din PNDR 2014-2020, pentru parcelele pentru care au renunţat la angajamentele în derulare.

Tot în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți, directorul executiv al APIA Mehedinți a mai arătat că procentul de depunere a cererilor pentru subvenția pe suprafață a depășit până în prezent 70%, raportat la suprafața declarată anul trecut. Cinci primării sunt în continuare codașe la eliberarea documentelor necesare fermierilor pentru a obține subvențiile. Asta deși funcționarilor li s-a explicat că utilizatorul terenului este cel care primește subvenția, iar dacă cetățenii merg și declară în fața secretarului primăriei, pe propria răspundere că lucrează pământul, ar trebui să primească  adeverința necesară obținerii subvenției chiar dacă nu au titlu de proprietate.

Termenul final pentru depunerea dosarului pentru subvenția pe suprafață este 10 iulie.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top