miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FERMIERII, AŞTEPTAŢI LA APIA MEHEDINŢI SĂ DEPUNĂ ACTELE PENTRU ACCIZA LA MOTORINĂ

Interes scăzut al fermierilor mehedinţeni pentru obţinerea rambursării accizei la motorină. Deşi în judeţ sunt 90 de fermieri constituiţi în societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate care pot accesa această formă de sprijin, până acum, doar 16 au depus documentele la Centrul Judeţean APIA. Cum s-a simplificat pe ultima sută de metri mijloacele de solicitare, funcţionarii se aşteaptă ca joi şi vineri să se creeze aglomeraţie, având în vedere că sunt ultimele zile în care se pot depune actele pentru rambursarea accizei la motorină.

combinaPentru a primi subvenţia la motorină pentru trimestrul trei al anului 2015, fermierii trebuie să depună documentele la APIA până la sfârşitul acestei luni, adică cel mai târziu, în data de 30 octombrie. Până acum însă, puţin peste un sfert dintre cei care ar putea beneficia de acest sprijin, au depus documentele.

„Au fost 16 solicitări. Ne aşteptăm ca mâine şi poimâine să fie o aglomeraţie aici, din experienţa pe care o avem. Probabil că au văzut şi în presă că urmează să se modifice hotărârea. Asta înseamnă că s-a eliminat anexa 17 în care se prevedeau lucrările mecanizate şi consumul specific pe fiecare lucrare.”, a declarat miercuri, şeful Serviciului Măsuri Specifice al APIA Mehedinţi, Nelu Osiceanu.

Subvenţia la motorină poate fi un ajutor important, chiar dacă suma suportată de stat nu este foarte mare. Preşedintele Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu face apel la fermieri să se mobilizeze şi să se prezinte la APIA cu documentele, mai ales că acestea s-au simplificat.

„Am vrea, poate şi cu ajutorul dumneavoastră, să îi facem pe fermieri să înţeleagă şi să meargă cât mai mulţi la APIA  zilele acestea, pentru că este necesar şi ca ajutor. Această subvenţie la motorină o primesc toate statele din Uniunea Europeană . Este vorba despre 78 de litri pe hectar, care în lei, ar fi aproape 1,80 per litru. Am reuşit să şi obţinem o simplificare a documentelor care trebuie depuse de fermieri pentru această rambursare.”, a declarat preşedintele Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu.

Practic acum, fermierii trebuie să aducă la APIA documentele care să ateste cantitatea de motorină folosită pe cultură. De această subvenţie pot beneficia persoanele juridice, adică societăţile pe acţiuni, SRL-urile, PFA-urile sau întreprinderile individuale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top