duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FERMIERII DIN MEHEDINŢI NU ŞI-AU PRIMIT PLĂŢILE NAŢIONALE DIRECTE COMPLEMENTARE (PNDC)

In judetul Mehedinti fermierii nu si-au primit încă banii din PNDC deşi suntem la mijlocul lunii mai şi conform afirmaţiilor Minsitrului Agriculturii, Daniel  Constantin, 2014 ar trebui să fie primul an în care fermierii primeau banii la timp.

grau-300x225Mai mulţi fermieri din judeţul Mehedinţi, care deţin societăţi comerciale în domeniul agricol au declarat vineri pentru mhalert.ro că nu au primit banii, aceştia fiind nemulţumiţi mai ales că au cunoştinţe că în alte judeţe ale ţării, plăţile s-au făcut.

“La plățile complementare, deci Pndc-ul pentru vegetal, din 596 de milioane s-au solictat deja 140 de milioane. Banii au început să fie plătiți către fermieri și eu estimez că până pe 15 februarie (…) sper să putem să plătim toți fermierii. Este pentru prima dată când plătimatât de devreme, ca (fermierii – n.r.) să aibă (banii necesari – n.r.) pentru a începe campania de primăvară”, a precizat de curând ministrul Daniel Constantin.

Cea mai mare temere a fermierilor este că banii nu vor mai fi livraţi, astfel că fac apel la ministrul Agriculturii să primească lămuriri cu privire la sumele care li se cuvin.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top