miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOTO: 1200 DE ANGAJATI AI RAAN AU PROTESTAT PRINTR-UN MARS LA DROBETA TURNU SEVERIN

Aproximativ 1.200 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au pornit, marţi, într-un marş de protest de la sediile Romag Prod şi Romag Termo până la Prefectura Mehedinţi, cerând Guvernului bani pentru funcţionarea companiei până la închiderea controlată a acesteia.

IMAG0976

Cei 1.200 de angajaţi au plecat, marţi dimineaţă, în jurul 7:30, de la Romag Prod şi Romag Termo într-un marş care s-a întins pe aproximativ nouă kilometri până la Prefectura Mehedinţi.

IMAG0979

Coloana însoţită de jandarmi şi poliţişti s-a întins pe aproximativ doi kilometri, circulaţia fiind restricţionată în timpul marşului de protest pe Calea Târgu Jiului – Bulevardul I.C. Brătianu – str. Smârdan – str. Traian din municipiu.

IMAG0981

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului, au huiduit şi au afişat pancarte cu lozinci de genul: „Nu vrem milă, vrem decenţă!”, „RAAN în faliment, judeţ în descompunere”, „Jos Guvernul mincinos”, „RAAN distrus, Guvern trădător”, „Ponta, nu uita va veni şi ziua ta”.

IMAG0986

În jurul orei 9:40, coloana de protestatari a ajuns în faţa Prefecturii Mehedinţi, unde sindicatele au obţinut autorizaţie de protest până la ora 12:00.

IMAG0990

Nemulţumirile oamenilor sunt legate de faptul că Guvernul nu a alocat sumele promise pentru funcţionarea platformelor Romag Prod şi Romag Termo, până la închiderea controlată a unităţilor.

IMAG0992

Potrivit sindicaliştilor, Guvernul a promis că va aloca 25 de milioane de lei în luna mai şi alte 25 de milioane în luna iunie, dar până în prezent banii nu au fost primiţi, iar angajaţii au de primit restanţe salariale din luna mai.

Angajaţilor de la RAAN li s-au alăturat, în timpul marşului de protest, şi angajaţi ai minei Husnicioara a căror activitate depinde în proporţie de 90 la sută de funcţionarea RAAN.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top