sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOTO: ZECI DE SUSPECTI RIDICATI IN URMA PERCHEZITIILOR DIN BUCUREȘTI SI 15 JUDEȚE

Anchetatorii au ridicat un număr de 43 de persoane, dar şi zeci de saci cu documente şi maşini de lux, în urma percheziţiilor care au avut loc joi dimineaţa, în Bucureşti şi alte 15 judeţe din ţară, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro. La audieri ajunge şi cumnatul primarului din Baia de Aramă.

perchezitii (1)

În urma celor 58 de percheziţii desfăşurate joi dimineaţa, au fost găsite 43 din cele 47 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, despre care anchetatorii susţin că în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unor societăţi comerciale, ar fi angrenat firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală.

perchezitii (12)

Între cei găsiţi la domiciliu şi ridicaţi de anchetatori se află şi Nicolae Semen, administratorul firmei Trans Exfor, care este şi cumnatul primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

În cursul zilei de joi, toţi cei ridicaţi urmează să fie aduşi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi pentru audieri.

perchezitii (14)

Totodată, poliţiştii au ridicat zeci de saci de documente şi maşini de lux care vor fi verificate în vederea indisponibilizării.

perchezitii (6)

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat joi dimineaţa, 58 de percheziţii domiciliare, pe raza a 15 judeţe (Mehedinţi, Bihor, Cluj, Timiş, Arad, Ilfov, Maramureş, Sibiu, Bacău, Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Mureş şi Neamţ) şi a municipiului Bucureşti.

perchezitii (23)

Anchetatorii au avut 47 de mandate de aducere pentru a fi puse în executare, patru dintre persoanele căutate nefiind găsite la domicilii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu toţii sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, pentru tranzacţii financiare fictive în perioada 2008 – 2014.

perchezitii (7)

“Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, materiale reciclabile) în valoare totală de peste 14.000.000 de euro (peste 63.000.000 de lei), pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu peste 4.000.000 de euro (peste 18.000.000 de lei).”, se arată în comunicatul IGPR.

Aceeaşi sursă precizează că prin intermediul societăţilor controlate, sumele respective ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” valorilor prin conturile bancare ale societăţilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top