marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FURNICAR ÎN COMUNA BÎCLEȘ: AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE FINANȚATE PRIN PNDL II

Lucrările pentru investițiile finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, au început în județul Mehedinți, primarul comunei Bîcleș, Lucian Coandă, fiind  printre primii edili care a semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Generale. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a vizitat șantierul unității de învățământ, dar și pe cel al Căminului Cultural din localitate, care se construiește prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

scoala bacles

Comuna Bîcleș face pași repezi către o comunitate europeană. Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu s-a arătat mulțumit de ritmul în care se lucrează.

”A fost o surpriză plăcută pentru mine să constat că se lucrează intens. Rar găsești un șantier unde sunt suficienți muncitori. Un lucru îmbucurător este că am vizitat un șantier unde se lucrează deja pe Programul Național de Dezvoltare Locală II, fiind vorba despre Școala Generală, care nu numai că se va moderniza, dar se va și extinde, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ cinci milioane lei. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine, să vad că se lucrează într-un ritm foarte bun. Sunt convins că ceea ce se întâmplă aici, se întâmplă în mai multe localități, iar în lunile următoare se va lucra în majoritatea localităților din județ.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

bacles 1

Primarul Comunei Bîcleș, Lucian Coandă supraveghează lucrările la școala din centrul comunei. Zeci de muncitori lucrează aici, zi lumină, pentru ca elevii să învețe cât mai curând într-o unitate modernă. Cel mai probabil, din anul școlar următor, elevii vor învăța în sălile noi, complet renovate. La câteva sute de metri distanță, alte echipe de muncitori lucrează la construirea din temelii a unui cămin cultural. Investiția va susține activitățile artistice ale comunității.

bacles 2

”La Scoala Generală este vorba despre o modernizare și reabilitare totală, dotare cu laboratoare noi pentru elevii comunei. Pe de altă parte, investiția care vizează Căminul Cultural se derulează tot prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, cu o valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Comuna Bîcleș nu a beneficiat de cămine culturale, este primul Cămin Cultural care se construiește în zonă, pentru a ieși în evidență cu activitățile culturale ale comune, activitățile școlare și cu toate serbările care se vor desfășura.”, a declarat primarul comunei Bîcleș, Lucian Coandă.

muncitori la scoala

Căminul Cultural din Bâcleș va avea și o sală în care se vor proiecta filme la sfârșitul săptămânii, pentru a-i reuni pe cei mai tineri locuitori ai comunității.

În Mehedinți, pe Programul Național de Dezvoltare Locală II sunt finanțate peste 180 de contracte în toate comunele și orașele județului.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top