marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GABRIELA SZABO VIZITEAZĂ CENTRUL OLIMPIC DE CANOTAJ DE LA ORŞOVA

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, însoţită de Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj a ajuns vineri după amiază la Centrul Olimpic de Canotaj de la Orşova, acolo unde lotul naţional de canotaj se pregăteşte pentru competiţiile de anul acesta, dar şi pentru jocurile olimpice de anul viitor din Brazilia.

ministrul 2

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo şi Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, au fost întâmpinate la baza de pregătire a Centrului Olimpic de Canotaj de la Orşova de lotul naţional de canotaj al României, dar şi de juniorii de la CSS Orşova, pepienieră de campioni pentru acest sport nautic.

Gabriela Szabo a declarat că a ţinut foarte multe să vină la faţa locului pentru a vedea cu ce probleme se confruntă centrul de la Orşova.

ministrul 4

„Centrul de la Orşova este extrem de puternic pentru canotajul românesc, de aceea am ţinut foarte mult să ajung la Orşova pentru că e foarte uşor să stăm în birouri, dar realitatea este aici pe teren, aşa că împreună cu doamna preşedinte Elisabeta Lipă ne-am coordonat şi uite că am ajuns la Orşova tocmai pentru a vedea cu ce probleme se confruntă canotajul chiar la faţa locului şi să vedem imediat de la Bucureşti cum să le rezolvă. Problemele sunt inerente în perioadele de pregătire sau sportivilor li se pare că au probleme în perioadele de pregătire şi noi ştim fiindcă am fost în sportul de mare performanţă şi mici probleme ni se păreau atât de uriaşe”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

După ce au dat mâna cu ministrul şi au discutat amical despre competiţiile programate anul acesta, sportivii au ieşit pe apă cu noile bărci achiziţionate cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului. Cu jumătate de gură, o parte din sportivi au ţinut să-i amintească ministrului că nu au primit indemnizaţiile lunare, dar au primit asigurarea că de la minister banii au plecat întârzirea fiind cauzată de „birocraţie”.

ministrul 3

„Din câte am înţeles mari probleme nu există fiindcă m-a preocupat centrul de aici de la Orşova, chiar am şi mărit bugetul de la pentru a pune toate condiţiile la dispoziţie pentru sportivi de mare performanţă şi în special pentru canotaj. Mi-ar place să văd la multe federaţii ce văd aici. A fost şi un obiectiv strategic când am venit ministru al Tineretului şi Sportului să investesc în infrastructură dar în special în centrele de pregătire naţională pentru că acolo se pregătesc loturile importante ale României”, a mai adăugat ministrul Gabriela Szabo.

Ministrul Tineretului şi Sportului va rămâne peste noapte la Orşova.

C.M.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top