miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GEORGICĂ CORNU A FOST ADUS LA DIICOT MEHEDINŢI ÎMPREUNĂ CU LUCIAN CARAIMAN! AFLĂ AICI ACUZAŢIILE ŞI CE AU DECLARAT!

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost adus miercuri, în jurul orei 13.00 la sediul DIICOT Mehedinţi, unde urmează să fie audiat într-un nou dosar de evaziune fiscală care îl vizează, potrivit unor surse judiciare, în care prejudiciul este de aproximativ trei milioane de euro.

cornu la diicot mh

Împreună cu omul de afaceri, a fost adus la DIICOT Mehedinţi şi Lucian Caraiman, fost asociat al lui Cornu în grupul de firme Confort.

Întrebat de reporteri cu privire la acuzaţiile care I se aduc, Georgică Cornu a spus ” Nu e nimic! Staţi liniştiţi!”

La rândul său, Lucian Caraiman a spus că nu are nicio implicare în dosar.

Ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi au desfăşurat miercuri dimineaţa mai multe percheziţii în Timişoara, între care una la locuinţa omului de afaceri Georgică Cornu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Alte percheziţii s-au desfăşurat  la alte patru adrese din Timişoara, între care şi vila fostei soţii a omului de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Georgică Cornu, Lucian Caraiman şi un alt individ sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată  și  spălare a banilor.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada august 2012 și  până în prezent, suspectul  C. G.  a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din suspecţii C. L.N și B.L.G  având drept scop, pe de o parte, scoaterea din patrimoniul SC C&C CONFORT SRL a unor  bunuri, libere de sarcini, în vederea împiedicării executării acestora, iar, pe de altă parte, trecerea acestora sub controlul liderului grupului, sprijinit de către suspectul  B.L.G. Suspecţii au urmărit transferul acestor bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni.”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Aceeaşi sursă mai arată că, începând cu data de 27.08.2012, cei trei suspecţi, reprezentanți ai SC C&C MH CONFORT SRL, prin tranzacții frauduloase succesive,  au scos din patrimoniul societăţii comerciale  patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC GORNO CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea  personală a unui membru al grupării. Din cercetările effectuate de anchetatori a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor ar fi fost suspectul Georgică Cornu.

Prejudiciul produs în cauză este în sumă de   11.990.931,39 lei reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH CONFORT SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăți, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice prin A.N.A.F. Timiș.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O.Craiova- S.C.C.O. Mehedinți şi B.C.C.O Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top