duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GHEORGHE DULCEA – director pe viaţă la RAAN

S-au schimbat guverne, s-au schimbat parlamentari, s-au schimbat culorile politice la conducerea judeţului Mehedinţi, administraţii judeţene şi locale, dar Dulcea a rezistat în conducere.

sediul RAAN

Ministrul Energiei, Constantin Niţă a declarat de curând, într-o conferinţă de presă la Drobeta Turnu Severin că după ce a analizat situaţia şi-a dat seama că în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare s-a făcut un „jaf de proporţii”, lăsând să se înţeleagă că va fi demisă conducerea regiei, pe care o acuza atunci de management defectuos.

„Un jaf de proporţii, cum nu mi-am putut imagina.O lipsă totală de management, un management mediocru, un management care nu a dorit să pună această companie pe criterii de eficienţă.”, a spus Niţă.
Ministrul Energiei şi-a argumentat declaraţia cu privire la managementul defectuos de la RAAN prin faptul că structura de conducere are peste 200 de angajaţi, cu salarii de 3 000 de lei, care a menţinut de-a lungul timpului contractele păguboase.
„Foarte multe cadre de conducere – 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu vă spun, destul de bune. La o companie care este în pierdere, salariile ar fi trebuit să fie ajustate şi nu să le ia întregi, mai ales echipa de conducere. Într-un cuvânt, lucrurile nu merg bine.”, a mai adăugat Niţă.
Şi totuşi, referindu-se la managementul defectuos de la RAAN, ministrul Niţă care părea la vremea respectivă să dezaprobe categoric şefii RAAN care au girat cu semnăturile jaful de-a lungul timpului. Gheorghe Dulcea, directorul general de la acea dată a fost exemplul clar de „AŞA NU”. Ministrul chiar l-a apostrofat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, cel care l-a susţinut pe Dulcea pentru a urca în ierarhie la RAAN, de pe postul de director economic, pe postul de director general.
Şi dacă atunci oficialul ne-a dat de înţeles că zilele lui Dulcea la conducerea RAAN sunt numărate, trei săptămâni mai târziu ne dăm seama că RAAN nu poate merge mai departe fără ca Gheorghe Dulcea să nu fie la conducere – de pe postul de director general, Dulcea a fost retrogradat, nu pe un post executiv, ci tot pe un post de director, acela de director economic al Regiei. Să nu se facă aşadar nicio investiţie, nicio cheltuială, nicio plată sau achiziţie fără semnătura lui Dulcea.

Îl declarăm pe Gheorghe Dulcea aşadar, director pentru o viaţă la RAAN. S-au schimbat guverne, s-au schimbat parlamentari, s-au schimbat culorile politice la conducerea judeţului Mehedinţi, administraţii judeţene şi locale, dar Dulcea a rezistat. Spunem noi că le-a făcut faţă tuturor ca să nu spunem că „i-a susţinut pe toţi”.
Gheorge Dulcea lucrează la RAAN din 1991, iar şapte ani mai târziu, în 1998 a fost numit director economic al Regiei, până în mai 2012, când a fost numit director general.
Liderii de sindicat spun că Dulcea încasa lunar un salariu de aproximativ 8 000 de lei, ca director general al RAAN.

Investiţie păguboasă, pe masa anchetatorilor

Să ne convingă de investiţiile păguboase care au mâncat banii statului român, la RAAN, ministrul energiei a dat exemplul instalaţiei de evacuare a zgurii şi cenuşii în şlam dens, a cărei construcţie a început pe platforma Romag Termo. Ar fi trebuit să reducă la minimum poluarea cu praf a localităţilor din apropiere la fiecare adiere mai puternică a vântului. Ce s-a întâmplat cu ea, câţi bani a înghiţit şi de ce nu este gata? Ne-a explicat chiar ministrul energiei Constantin Niţă, revoltat de situaţie.

„Pentru instalaţia de şlam, este inacceptabil să porneşti de la 172 milioane de lei fără TVA şi să ajungi la 340 de milioane de lei. Şi cu toate acestea nu este finalizată, ne mai trebuie 6 milioane de euro ca să fie gata. Societatea care a câştigat contractul este în insolvenţă şi trebuie suplimentată finanţarea pentru terminarea lucrării. A doua zi după ce a câştigat contractul, s-a făcut un act adiţional.Când a câştigat contractul, a doua zi s-a făcut un act adiţional!!! Este ceva de neimaginat!!! Adică ai câştigat licitaţia, l-ai dat afară pe ăla care avea un preţ mai mare dar poate era profesionist, l-ai  adus pe ăsta cu un preţ mai mic şi imediat, a doua zi ai făcut un act adiţional. Şi după aia încă 9 acte adiţionale în care n-ai mai spus când e gata, când e finalizarea.”, a explicat Niţă adăugând că acest caz a fost sesizat Parchetului.

Lucrarea fost câştigată şi începută în 2009, de societatea CONFORT S.A., firmă deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu şi al cărei preţ s-a dublat, deşi nu a fost terminată până în prezent.
Având în vedere că acest caz a intrat în atenţia anchetatorilor, poate vor fi întrebaţi şi cei care au condus Regia sub o formă sau alta la vremea respectivă… unii dintre ei  sunt şi astăzi la conducere.
Oana Mitu

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top