vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

GIGANTUL JAPONEZ SUMITOMO INVESTEŞTE LA TURNU SEVERIN

Cel mai mare angajator din zona Caransebeş, concernul Sumitomo, îşi va extinde investiţia din domeniul cablurilor auto la Drobeta Turnu Severin. Asta, după ce în ultimele luni conducerea concernului a luat în calcul mai mulţi factori precum potenţialul forţei de muncă din Turnu Severin, dar şi foarte buna colaborare cu administraţia locală.

gherghe

 

Miercuri, reprezentanţi ai firmei Sumitomo s-au întâlnit la Primăria Drobeta Turnu Severin cu primarul Severinului, Constantin Gherghe şi mass-media locală în încercarea de a aduce în atenţia populaţiei oraşului, potenţiali salariaţi, performanţele şi produţia fabricii.

Primarul Constantin Gherghe a declarat că firma japoneză a primit din partea Primăriei o serie de facilităţi şi tot sprijinul necesar, astfel încât investiţia să demareze sub bune auspicii. Primele angajări se vor face săptămâna viitoare, interviurile fiind programate să aibă loc marţi, în incinta Hotelului Continental din Turnu Severin.

„N-am vrut întâi să lansăm un zvon şi apoi să vedem dacă se poate concretiza, am vrut să fim siguri de această realizare pentru severineni şi vreau să vă spun că avem aici la Turnu Severin doi reprezentanţi ai firmei Sumitomo din Japonia care vor deschide în incinta Celrom-ului o fabrică de producere subansamble de autoturisme pentru grupul Volkswagen. Dânşii doresc ca până în septembrie să angajeze în jur de 500 de oameni, urmând ca pentru perspectiva lui 2015-2016 să ajungă la circa 2000 de angajaţi”, a declarat primarul Constantin Gherghe.

Managerul de resurse umane de la Sumitomo Electric Bordnetze, Traiana Tomiuc, a precizat că interviurile vor avea loc marţi, începând cu ora 9,00, iar angajările se vor face începând cu data de 21 iulie. Va urma o perioadă de instruire de două săptămâni la Drobeta Turnu Severin şi alte două săptămâni la Caransebeş, unde Sumitomo are deschisă o altă fabrică.

„Începând cu marţi vom fi în cadrul hotelului, după aceea vom fi exact la sediul firmei începând cu 14 iulie, noi vom pune afişe peste tot în oraş astfel încât oamenii să ştie unde să ne contacteze. Avem nevoie de cât mai mulţi candidaţi, aplicanţi pentru toate poziţiile, de muncitori, specialişti (ingineri, în domeniul resurselor umane, calitate, logistica, producţie)”, a spus managerul de resurse umane.

Primarul Constantin Gherghe spune că aceste angajări sunt o gură de oxigen pentru oraş, având în vedere rata şomajului ridicată. „Eu zic că interesul este maxim la ora actuală pentru municipiul Drobeta Turnu Severin şi pentru judeţul Mehedinţi, având în vedere gradul destul de redus al ocupării forţei de muncă şi este o doleanţă permanentă. Ne străduim de ceva timp să facem treaba asta, ne dorim ca severinenii să aibă un loc de muncă stabil, decent”, a spus Constantin Gherghe.

În acest moment hala din incinta Celromului, unde se va desfăşura activitatea, este în renovare, iar fabrica se va deschide începând  data de 18 august.

Sumitomo este a treia mare corporaţie japoneză, cu afaceri în industria grea, chimie, servicii financiare, minerit şi metalurgie, instalaţii electrice, electronice, construcţii şi materiale de construcţii, imobiliare, industria forestieră, industria auto şi IT. Printre altele, Sumitomo controlează constructorul auto Mazda, producătorul de anvelope auto Dunlop, producătorul de electronice NEC şi grupul financiar Sumitomo Mitsui, una dintre cele mai mari bănci japoneze.

Corina Macavei
 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top