miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

GOSPODĂRII INUNDATE LA MALOVĂŢ, DRUMURI COMUNALE AFECTATE, PODEŢE AVARIATE

Codul roşu de inundaţii a creat probleme în Mehedinţi, la Malovăţ şi la 23 August, unde câteva gospodării au fost afectate de apele umflate ale râului Pleşuva. A fost afectată şi circulaţia pe trei drumuri comunale, iar patru podeţe au fost avariate.

DSCF8742

Localnicii spun că ori de câte ori plouă abundent, apele râului Pleşuva le pune în pericol locuinţele. De-a lungul anilor, oamenii au solicitat autorităţilor să remedieze această situaţie fiindcă râul are nevoie de regularizare, dar nimeni nu i-a băgat în seamă.

DSCF8744

„A fost apa de o jumătate de metru lângă casă, evacuarăm vitele şi le-am dus la deal. Din 1999 aşa ne chinuim, nu a făcut nimeni nimic cu râul Pleşuva, trebuia regularizat”, a spus Ştefan Stanciu, localnic din Malovăţ.

DSCF8748

„N-am dormit toată noaptea că urla apa şi mi-e frică. E pericol pentru noi aici, n-avem ce face, în faţa lui Dumnezeu nu ne putem pune, asta-i viaţa”, a spus Ioana Meilă, din aceeaşi localitate. Şi o fermă de la intrare în Malovăţ a fost măturată de apă, însă proprietarul a reuşit să salveze animalele de la înec.

DSCF8766

Conform raportării comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, ca urmare a cantităţilor de apă căzute în anumite zone din judeţul Mehedinţi, au fost afectate până joi după-amiază 4 anexe gospodăreşti din localitatea Malovăţ, 23 de curţi din localităţile Bala de Sus şi Malovăţ şi 25 de subsoluri din localitatea 23 August. Tot din cauza precipitaţiilor acumulate, au fost deteriorate 3 drumuri comunale, au fost avariate 4 podeţe în localităţile Malovăţ, Colibaşi şi 23 August şi 48 ha teren agricol inundate.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top