miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

GRUP DE MIGRANTI DEPISTAT DE POLITISTII DE FRONTIERA MEHEDINTENI INTRAND ILEGAL IN ROMANIA

Grup de migranţi irakieni depistaţi încercând să intre ilegal în spaţiul Schengen prin  România, prin zona localităţii mehedinţene Gârla Mare, bărbaţii cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani fiind opriţi de către poliţiştii de frontieră care îi cercetează pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

poza irakieni (2)

Cei cinci bărbaţi au fost depistaţi în cursul zilei de joi, de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni, in apropierea malului romanesc al fluviului Dunarea, în apropierea localităţii Gârla Mare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, remis vineri, bărbaţii intenţionau să se deplaseze prin vegetaţie către interiorul ţării.

“Cei in cauza au fost condusi pentru verificari la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare, jud. Mehedinti. Din primele cercetari si declaratii s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 21 si 25 de ani. Acestia au declarat ca au traversat fluviul Dunarea cu o ambarcatiune si intentionau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Politistii de frontiera mehedinteni fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar in baza protocolului romano-bulgar, migrantii vor fi predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si depistarii persoanelor implicate.

Grupul a fost surprins cu ajutorul unor camere de termoviziune care sunt folosite de către poliţişti pentru supravegherea frontierei.

Sursa citată anterior arată că acţiunea de prindere a grupului irachian s-a desfăşurat în baza unui schimb de informatii cu Politia de Frontiera Bulgara şi politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Calafat – jud. Dolj si S.P.F. Garla – jud. Mehedinti.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top