miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

INCENDIU PUTERNIC LA O CASA DIN BREZNITA DE OCOL, PROPRIETARII AU RAMAS PE DRUMURI

O familie din comuna Brezniţa de Ocol a rămas fără acoperiş deasupra capului după ce gospodăria toată a fost distrusă joi, de un incendiu puternic. Nimeni nu a reuşit să afle de la ce a pornit prăpădul, care în câteva zeci de minute a distrus bani, bunuri, casa, anexe şi depozitul de furaje. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, mai ales că nu au putut ajunge cu autospecialele la caza care ardea, ci au tras apa cu furtunele pe o distanţă de 200 de metri.

incendiu 2Focul a izbucnit când proprietarii nu erau acasă. Cum locuinţa este la marginea localităţii Brezniţa de Ocol, pe un drum greu accesibil, sătenii au văzut fumul gros şi i-au sunat. Proprietarul gospodăriei a venit într-un suflet să vadă cum casa este cuprinsă de foc.

„Mi-a spus o femeie că să mă duc acasă că luă casa foc. Sunt două camere şi un hol şi bucătăria. Nu stiu de la ce a pornit, de la instalaţie nu avea cum să ia foc, că nu e instalaţie improvizată.”, a declarat proprietarul casei cuprinsa de foc.

incendiu1

Pompirii au ajuns iniţial cu trei echipaje şi trei autospeciale cu apă şi spumă. Cei 12 000 de litri de apă nu au fost suficienţi să stingă incendiul astfel că a fost nevoie să vină alte maşini.

„Intervenţia este destul de dificilă datorită cantităţii mari de materiale combustibile, pereţii care sunt, de asemenea, combustibili, din paiantă. Sarcini termice deosebit de mari deoarece este şi un fânar amenajat sau improvizat în această construcţie şi am încercat să salvăm construcţia învecinată şi ce se poate, din prima cuprănsă de flăcări. Au acţionat oportun pentru localizarea şi stingerea incendiului în limitele găsite.”, a declarat  lt.col Liviu Borugă, din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Intervenţia pompierilor a durat aproape două ore. Din cauza căii de acces imposibil de parcurs cu autospecialele, pompierii au fost nevoiţi să tragă apa din autospeciale cu furtunele pe o distanţă de peste 200 de metri.

IMAG0420

Oamenii spun că incendiul le-a distrus tot ce au agonisit. Pompierii urmează să stabilească ce a dus la producerea incendiului. Cel mai probabil  proprietarii vor sta la copii pentru că locuinţa a fost distrusă aproape în întregime.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top