vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

INFORMARE ASOCIAŢIA PRODUCĂTORILOR AGRIGOLI. AFLĂ AICI CE TREBUIE SĂ ŞTIE FERMIERII

Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) din Mehedinţi derulează începând cu 1 aprilie o campanie amplă de informare cu privire la mijloacele şi paşii care trebuie urmaţi pentru o agricultură performantă, partenerii proiectului fiind firme reconoscute la nivel naţional şi internaţional care asigură dezvoltarea agriculturii.

apa2Campania se numeşte “Agricultură şi performanţă” şi  se derulează pe o perioadă de şase luni.

Practic pe parcursul acestei perioade, în toate cele 66 de comune din Mehedinţi, se vor derula şedinţe de informare cu privire la oportunităţile din agricultură şi posibilităţile de accesare a fondurilor europene. De asemenea, organizatorul, Asociaţia Producătorilor Agricoli din Mehedinţi va promova Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, va aduce la cunoştinţa agricultorilor mehedinţeni firmele de consultanţă în domeniu, acreditate de Ministerul Agriculturii (MADR). Un capitol extrem de important în atragerea fondurilor europene în agricultură este înscrierea fermierilor în asociaţiile de profil, în acest sens, agricultorii urmând să afle facilităţile pe care le oferă APA, afiliată Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), dar şi demersurile şi soluţiile găsite până acum de cele două organisme la problemele sesizate de agricultorii din Mehedinţi.

Campania se derulează în premieră în Mehedinţi, la iniţiativa preşedintelui APA Mehedinţi, Cornel Stroescu, cel căruia i s-au alăturat parteneri importanţi din rândul firmelor de utilaje agricole şi de creditare din acest sector printre care: SC MEWI Import Export Industrie Tehnik SRL, General Leasing, Neuero.

stroescu“Intrând în contact cu fermierii zi de zi, am constatat că toţi vor să facă performanţă, dar majoritatea nu ştie care sunt paşii care trebuie urmaţi. Pentru o agricultură performantă trebuie să depăşim pasul muncii la camp cu animalele şi forţa umană. Poate părea imposibil de realizat acest lucru pentru agricultorii obişnuiţi de-o viaţă cu acest sistem, dar ei ştiu că în aceste condiţii la finalul anului se întreabă dacă producţia valorificată răsplăteşte munca de peste an. Soluţia profitului treptat este o tehnologie performantă în agricultură care se poate face în România şi care se face la ora actuală în Mehedinţi. Campania este primul pas prin care Asociaţia Producătorilor Agricoli din Mehedinţi şi partenerii săi vor să îl facă pentru fermierii mehedinţeni. Vom sta de vorbă cu oamenii şi le vom explica. Am constatat că în primul rand agricultorilor mehedinţeni le lipseşte informaţia. Dacă deţin informaţiile corecte scade şi riscul de a se simţi păcăliţi de diverşi funcţionari dint-o instituţie de stat sau alta, aşa cum se întâmplă în prezent.”, a declarat preşedintele APA Mehedinţi, Cornel Stroescu.

De asemenea, în cadrul campaniei “Agricultură şi performanţă”, iniţiatorii proiectului îşi propun să organizeze “Zilele Fermierului Mehedinţean”, un eveniment care urmează să se desfăşoare, în luna august, într-un spaţiu neconvenţional. Organizatorii au ales terenul agricol din zona Gârla Mare – Pristol.

Mhalert.ro este partener media al campaniei “Agricultură şi performanţă”.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top