sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

INUNDAŢII LA EIBENTHAL ŞI BAIA NOUĂ

Pompierii mehedinţeni au intervenit miercuri în localităţile Eibenthal şi Baia Nouă, unde 28 de curţi şi grădini au fost inundate.  De asemenea, pompierii au salvat 3 persoane surprinse de apă şi au intervenit pentru evacuarea apei şi bunurilor dintr-o gospodărie. Echipajele de pompieri prezente la faţa locului au decolmatat rigolele şi  podeţele, pentru ca apa să se poată retrage din curţile şi grădinile inundate.

eibenthal

Timp de mai bine de 17 ore, pompierii s-au aflat în localităţile Eibenthal şi Baia Nouă, pentru a proteja populaţia de efectele produse de inundaţii, precizează Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Tot în cursul zilei de miercuri un echipaj de pompieri  a intervenit în localitatea Pristol, cu ajutorul a două motopompe, pentru evacuarea apei din cinci gospodării (curţi/grădini).

La intervenţie au participat şi 11  voluntari, coordonaţi de către primarul comunei Pristol.

Începând de ieri, de la ora 11.00 şi până astăzi la aceeaşi oră, judeţul Mehedinţi s-a aflat sub incidenţa atenţionării meteorologice de COD GALBEN de precipitaţii şi intensificări de vânt, iar în intervalul orar 15.00-24.00, judeţul Mehedinţi s-a aflat sub incidenţa avertizării hidrologice COD PORTOCALIU, care a vizat scurgeri de ape de pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite pe afluenţii Jiului.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top