miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

IOAN GIURA(PSD) CÂȘTIGĂ ALEGERILE LA PRIMĂRIA STREHAIA

Ioan Giura, candidatul PSD la Primăria orașului Strehaia câștigă alegerile în fața lui Sîmion Burcu (PNL), potrivit unui sondaj realizat de Departamentul de Cercetare Aplicată din cadrul Facultății de Științe Sociale a Universității din Craiova, Giura câștigând detașat atât electoratul din Strehaia cât și pe cel din Comanda, unde locuiește actualul primar.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat atât în Strehaia cât și în localitățile arondate, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri locale, Ioan Giura, candidatul PSD la Primăria Strehaia ar obține 54,8% din voturi, în timp ce actualul primar al orașului, liberalul Sîmion Burcu ar obține doar 19,4%. Procentul este unul devastator pentru Sîmion Burcu.sondaj psd strehaia-page-003

Pe formațiuni politice, voturile electoratului păstrează aceleași tendințe. Astfel, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri locale 60,7% ar vota PSD, în timp ce doar 19,4 ar vota PNL.

sondaj psd strehaia-page-004

Rezultatul sondajului scoate în evidență faptul că locuitorii din Strehaia au înțeles că orașul  are nevoie de o schimbare la nivelul administrației, una care să le dea șansa la un pas spre normalitate, în condițiile în care acum, cu toții pot afirma că stau mai degrabă într-un sătuc decât într-un oraș.

Și la Comanda, unde locuiește actualul primar, Sîmion Burcu pierde rușinos în fața lui Ioan Giura. În urma sondajului, 48,8% dintre cei intervievați ar vota cu Giura, în timp ce doar 43,9% îl mai preferă încă pe  Burcu. Aici PSD și PNL au obținut același procent – 38% din voturi.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 21-aprilie, pe un eșantion reprezentativ de 496 de persoane, are o marjă de eroare de +/- 4,2% și a fost coordonat de Lect. univ.  dr. Gabriel Pricină.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top