vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

JANDARMII MEHEDINŢENI AU SALVAT 13 TURIŞTI DIN CALEA APELOR LA PONOARELE

Jandarmii mehedinţeni au salvat duminică, din calea apelor, 13 turişti, sosiţi în localitate pentru a participa la manifestările prilejuite de “Sărbătoarea Liliacului” şi care petrecuseră noaptea în localitatea Ponoarele.

ponoare

Turiştii rămâseseră blocaţi în zonă, după ce, din cauza precipitaţiilor abundente, căile de comunicaţie au fost blocate de către apele revărsate sub formă de viituri.

Cei 20 de jandarmi, prezenţi în localitate pentru a asigura măsurile de ordine publică la manifestările prilejuite de “Sărbătoarea Liliacului” şi care au participat la operaţiunea de salvare-evacuare a celor 13 turişti, vor rămâne în zonă până cand situaţia va reintra în normalitate.

Jandarmii mai acţionează şi în alte zone din ţară, atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, pentru limitarea efectelor produse de către inundaţii, dar şi pentru salvarea-evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

Jandarmeria Română lansează către cetăţeni apelul de a evita deplasările în zonele afectate de precipitaţiile abundente sau de viituri, de a se informa în legătură cu starea de practicabilitate a comunicaţiilor rutiere şi, în caz de nevoie, de a apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita ajutor specializat.

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top