miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

LEGEA CAMERELOR AGRICOLE A TRECUT DE SENAT

Veste bună pentru fermierii din toată ţara. În urma discuţiilor purtate la nivelul Ministerului Agriculturii şi în Comisia de Agricultură a Senatului, preşedinte Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu a reuşit să facă un pas important pentru legea camerelor agricole. Proiectul a trecut de plenul Senatului, iar în cursul lunii aprilie ajunge pe masa deputaţilor. Semnalele sunt bune în acest sens, întrucât aleşii noştri au înţeles că pentru o economie sustenabilă, agricultura este o ramură esenţială. Dacă lucrurile merg conform aşteptărilor şi declaraţiilor, în vara acestui an, România va avea o lege a Camerelor Agricole pentru fermieri.

Multă muncă, drumuri în Capitală, perseverenţă şi dorinţă de a urni lucrurile în agricultura românească. Acestea au fost principalele repere care au făcut ca un proiect important al fermierului mehedinţean Cornel Stroescu să facă un pas important spre concretizarea efectivă. Legea Camerelor Agricole a trecut de Senat.

cornel stroescu„De Senat a trecut, a fost votată de Comisia de Agricultură în unanimitate, a trecut de plen, va merge la Camera Deputaţilor, unde aşteptăm să treacă, la fel cum a trecut de Senat. Semnale sunt că toţi deputaţii o susţin. Sperăm că până la sfârşitul lunii aprilie va trece şi de Camera Deputaţilor, apoi, urmează să se stabilească termenele de alegeri şi înfiinţarea camerelor agricole în judeţe.”, a declarat Cornel Stroescu, preşedintele Camerei Agricole Naţionale.

Modificările aduse legii iniţiale prevăd fonduri pentru funcţionarea organismului în viitorii trei ani.

„Cel mai important pentru fermieri este desfacerea. Producătorii trebuie să se ocupe de înfiinţarea culturilor, de întreţinerea lor, de recoltare, dar pentru desfacere, încercăm să intervenim şi noi, cu acest serviciu, pentru că uniţi, vom avea cantităţi mari şi vom obţine preţuri mai mari care să satisfacă nevoie fermierilor.”, a mai declarat Stroescu.

Până acum, Camera Agricolă s-a înfiinţat în 14 judeţe şi la nivel naţional. Organismul are sediul central în clădirea Academiei de Stiinţe Agricole.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top