joi , 17 iunie 2021
NEWS ALERT

LIDERUL DE SINDICAT DE LA PORŢILE DE FIER I ÎL VA DENUNŢA LA DNA PE REMUS BORZA PENTRU CONFLICT DE INTERESE

Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier, cel care se află în conflict deschis cu avocatul Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul  judiciar de la Hidroelectrica, spune că va depune o plângere penală împotriva acestuia pentru conflict de interese.

crstinel popescu

În opinia liderului de sindicat, Remus Borza şi Radu Silaghi, directorul de la Hidrolectrica Serv, sunt în conflict de interese întrucât Radu Silaghi este soţul asociatei sale de la firma Euro Insol, Nicoleta Munteanu.

„Vreau să depun o plângere la DNA privind conflictul de interese dintre Remus Borza şi Radu Silaghi. Radu Silaghi este, ştiţi expresia mea deja cunoscută, soţul soţiei sale, este soţul doamnei Nicoleta Munteanu, asociata jumate-jumate la Euro Insol cu Remus Borza. Ori să numeşti director al firmei care prestează mentenanţa pe soţul asociatei tale care este interesată în reducerea cheltuielilor de mentenanţă este un evident conflict de interese al celor doi, Remus Borza şi Radu Silaghi. În ce s-a concretizat acest conflict de interese? În faptul că Hidroelectrica a făcut profit, a făcut economii pe pierderea acumulată de Hidroserv în perioada anului 2013 şi anului 2014, mai exact 40 de milioane de lei pierdere la 5 august 2013, data înfiinţării Hidroelectrica Serv şi încă 20 de milioane de lei pierdere până la sfârşitul anului 2013. Pe primul trimestru din 2014 pierderea este de 13 milioane de lei şi ea continuă să se acumuleze.”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Drobeta Turnu Severin, liderul de sindicat de la Porţile de Fier, Cristinel Popescu.

Acuzaţiile sindicalistului la adresa lui Remus Borza nu se opresc aici. Popescu declară că intenţiile administratorului judiciar sunt de a falimenta cele trei hidroserv-uri din Oltenia, pentru ca mai apoi să fie vândute pe sume infime unor „grupări de interese”.

„Intenţia lui Remus Borza este aceea de a divide Hidroelectrica Serv nou-înfiinţată în trei societăţi comerciale şi se poate observa intenţia asta din faptul că zona de sud, reprezentată de Hidroserv Porţile de Fier, Slatina şi Râmnicu Vâlcea, a fost cea mai afectată din punct de vedere al reducerii numărului de salariaţi şi al pierderilor acumulate. Aici a fost zona unde nu s-au dat deloc lucrări de mentenanţă pentru a putea justifica <<iată Hidroserv-ul acesta nu este viabil>>. Pentru că sunt acumulări foarte mari de datorii, se vor vinde pe nimic activele, iar dotările celor trei hidroserv-uri sunt foarte bune, şi cine pune mâna pe ele  va avea un personal foarte bine pregătit şi redus. Se încearcă un contract colectiv de muncă cu drepturi cât mai puţine pentru ca patronul să nu aibă probleme legate de salarizări şi de drepturi către salariaţi. Mai mult decât atât, pentru faptul că de mai mult de doi ani de zile nu s-au făcut lucrări de mentenanţă, hidroagregatele sunt într-o stare deplorabilă în cadrul Hidroelectrica, dar se vor da sume importante de lei acestor grupări de interese, după ce vor fi privatizate”, mai spune Cristinel Popescu.

Liderul de sindicat de la Porţile de Fier I a mai declarat la Turnu Severin că fostul ministrul al Energiilor, Constantin Niţă şi secretarul de stat Maricel Popa au fost „o piedică” în calea grupărilor de interese opunându-se insolvenţei hidroserv-urilor şi că din acest motiv au fost înlăturaţi de la conducerea Ministerului Energiilor.

„Din punctul meu de vedere şi îmi asum, indiferent cu ce urmări, consider că atât Constantin Niţă cât şi Maricel Popa au dorit să fie înlăturaţi din zona de energie pentru că erau o piedică în calea grupărilor de interese şi, bineînţeles, a butonului numit Remus Borza şi a butonului numit Radu Silaghi. Ei de fapt sunt nişte pioni pe o tablă de şah, sunt nişte butoane pe care le acţionează aceste grupări de interese. Constantin Niţă nu a fost niciodată de acord cu insolvenţa acestor societăţi şi în continuare nu este de acord, iar Maricel Popa s-a opus şi el la acest lucru. El este de altfel preşedintele Consiliului de Administraţie şi s-ar putea ca în curând să ne trezim că va fi schimbat pentru că, nu este aşa, Remus Borza are puteri depline din câte se pare în România. De ce? Probabil că DNA-ul va trebui să constate”, a declarat Cristinel Popescu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top