marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: LIPSA SISTEMULUI DE IRIGATII COMPROMITE AGRICULTURA, IN MEHEDINTI

Zona de sud a județului Mehedinți, unde se află şi cea mai puternică zonă agricolă este profund afectată de secetă. Pe sute de hectare, culturile de rapiţă însămânțate în septembrie nu au răsărit nici acum din cauza lipsei de apă. Pentru că nu a mai plouat de aproape trei luni, fermierii abia mai pot lucra terenul să însămânţeze grâul. Fermierii se tem că vor pierde toată investiţia în culturile de toamnă, iar producţia anului viitor va fi compromisă.

Din cauza ploii, Cornel Stroescu spune că a pierdut deja cultura de 550 de hectare de rapiţă în care a investit bani mulţi. La Gârla Mare unde are el investiţia nu a mai plouat de mai bine de două luni, iar pământul este imposibil de lucrat.
Fermierii din Mehedinţi spun că de ani întregi cer guvernelor să-i ajute să acceseze bani europeni pentru irigaţii, dar ignoranţa acestora e totală. În timp ce ei pierd milioane de euro din cauza lipsei de apă.

Deşi este afectat de ani buni de perioade de secetă frecventă, judeţul Mehedinţi nu a fost pus pe lista zonelor care au nevoie de irigaţii, pentru că vechiul sistem a fost declarat funcţional. Numai că sunt peste cincisprezece ani în care pe canalele de irigaţii nu a văzut nimeni niciun strop de apă.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top