vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

LOCALNICII DIN PRISTOL ŞI JANDARMII ÎNALŢĂ DIG DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA INUNDAŢIILOR LA COZIA

150 de beneficiari de ajutoare sociale, jandarmi și angajați ai Apelor Române contruiesc, marți, un dig de protecție pe malul Dunării, în localitatea mehedințeană Pristol. Oamenii se așteaptă la o viitură, în condițiile în care, în ultimii ani, au fost inundații.

Cozia 1În satul Cozia din comuna Pristol, jandarmii, împreună cu localnicii, au încărcat până acum aproximativ 5.000 de saci cu nisip, care au fost folosiţi pentru înălţarea unui dig de peste un metru înălţime, sacii de nisip fiind împrejmuiţi cu folie de plastic.

Potrivit primarului comunei Pristol, Ion Neamţu, digul urmează să se înalţe pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, până în acest moment fiind folosite aproximativ 250 de tone de nisip.

cozia 2Marţi, apele revărsate ale Dunării au înaintat aproximativ 500 de metri de la mal, inundând păşunea din luncă, primarul estimând că apele ar fi la o distanţă de 300 de metri de primele case din satul Cozia, afectat de inundaţii şi în anii trecuţi.

Viitura pe Dunăre este aşteptată să ajungă în judeţul Mehedinţi în jurul datei de 22 mai, când este prognozat un debit la intrarea în ţară de 13.500 de metri cubi pe secundă. Marţi, debitul la intrarea în ţară al fluviului era de 12.300 de metri cubi pe secundă.

cozia 3În judeţul Mehedinţi, marţi după-amiază este aşteptat vicepremierul Liviu Dragnea pentru a stabili împreună cu autorităţile judeţene măsurile care trebuie luate la Barajul Porţile de Fier pentru limitarea efectelor viiturii de pe Dunăre.

dunarea revarsataDunărea se află, de sâmbătă şi până în 26 mai, sub cod portocaliu de inundaţii, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top