duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LOCUITORII DIN DROBETA TURNU SEVERIN S-AR PUTEA PENSIONA MAI DEVREME CU DOI ANI. Afla aici de ce!

Senatorii au decis marti, ca locuitorii din 24 de   orase si comune din tara, printre care si municipiul Drobeta Turnu Severin, sa se pensioneze mai devreme cu doi ani, decizia avand la baza gradul ridicat de poluare din aceste zone.

raanPersoanele care au locuit timp de 30 de ani în 24 de localități, printre care Bacău, Brăila, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Suceava sau Râmnicu Vâlcea, vor avea dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme, fără penalități, având în vedere noxelor produse de combinatele chimice din aceste orașe, au decis, marți, senatorii, potrivit profit.ro.

Pana acum, de reducerea vârstei de pensionare beneficiau persoanele aflate în această situație din Baia Mare, Copșa Mică, Târgu Mureș, Zlatna și din localitățile miniere din Valea Jiului.

Astfel, din lista aprobata de Senat, considerate a avea un grad ridicat de poluare, fac parte localitatile: Anina, Armeniș, Ciudanovița, Bacău, Brăila, Dragotești, Drobeta-Turnu-Severin, Jilț, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Moldova Nouă, Negomir, Onești, Oțelul Roșu, Plopșoru, Reșița, Rm. Vâlcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Târnăveni, Turnu Măgurele, Urdari.

Conditia pensionarii cu doi ani mai devreme fara penalizari este ca peroana respectiva sa fi trait mai mult de 30 de ani la cel mult opt kilometri de sursa poluanta.

Senatorii si-au dat votul in acest sens, in ciuda faptului ca Guvernul nu este de acord cu aceasta decizie. For decizional este Camera Deputatilor.

In Drobeta Turnu Severin, sursa poluanta care ar duce la aplicarea deciziei este Combinatul chimic din cadrul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, dar productia pe platforma respectiva s-a oprit in urma cu aproximativ doi ani.

Pana in acest moment nu au fost facute publice masuratori care sa indice un grad de poluare ridicat provenit din alte surse.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/locuitorii-din-alte-24-de-localitati-poluate-printre-care-bacau-braila-slatina-suceava-sau-ramnicu-valcea-s-ar-putea-pensiona-cu-2-ani-mai-devreme-17238932

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top