miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LUCRĂRILE DE REABILITARE PE DOUĂ TRONSOANE ALE DRUMULUI JUDEȚEAN 606B AU FOST FINALIZATE

Lucrările de modernizare a două tronsoane ale Drumului Județean 606 B, în zona de sud a județului Mehedinți, începute în luna aprilie, s-au încheiat,deși termenul de finalizare era luna martie a anului 2019. Astfel, locuitorii din mai multe sate mehedințene au scăpat de praful specific drumurilor de țară și pot circula în condiții foarte bune.

Este vorba despre 5,430 kilometri de drum județean, pe două tronsoane din comunele Bâcleș și Livezile: primul tronson este cuprins între kilometrul 46+985 (Corzu) și kilometrul 50+165 (intersecția cu DJ 561A), iar cel de-al doilea este cuprins între kilometrul 84+000 (Izvoru’ Aneștilor) și kilometrul 86+250 (DC22 Ștefan Odobleja). Lucrările au fost finanțate din fondurile proprii ale Consiliului Județean Mehedinți și au început în luna aprilie. Deși termenul de finalizare era luna martie a anului 2019, s-a lucrat într-un ritm foarte bun, astfel că deja, locuitorii se pot bucura că au scăpat de praf și au condiții foarte bune de trafic. Principalii beneficiari ai lucrării sunt locuitorii satelor Corzu, Ștefan Odobleja, Izvoru’ Aneștilor, Petriș și Livezile.

Dacă în comuna Livezile drumul nu a fost niciodată asflatat, la Corzu, în comuna Bîcleș, asfaltul a fost tocat cu mulți ani în urmă. Aici, investițiile au început încă din anul 2017, când a fost reabilitat un tronson al drumului, tot cu fonduri de la Consiliul Județean Mehedinți.

”Pentru mine, fiecare comunitate este importantă și merită să beneficieze de condiții optime de trafic și trai, iar DJ 606B este o arteră care în ultimii 15-20 de ani nu a fost reabilitată. Mai exact, în anul 2004, asfaltul a fost tocat, iar pe platforma drumului s-a circulat în condiții de drum pietruit, fapt ce a creat disconfort atât participanților la trafic cât și locuitorilor din Corzu. Pentru a rezolva o problemă, în prima fază, cu fonduri de la Consiliul Județean, am reușit să modernizăm 1,800 km, în localitatea Corzu. Lucrarea a fost recepționată în anul 2017 și a costat aproximativ 1,8 milioane lei. Anul acesta am alocat fonduri din bugetul Consiliului Județean în valoare de 2,1 milioane lei pentru continuarea modernizării drumului până la intersecția cu DJ561A, drum care de asemenea va fi modernizat cu fonduri europene.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiția are o valoare de aproape 3,9 milioane lei și a presupus refacerea terasamentului, realizarea structurii rutiere, a șanțurilor pentru scurgerea apelor, realizarea de podețe laterale și transversale, amenajarea drumurilor laterale și a cailor de acces către proprietăți, precum și montatea de parapet metalic, indicatoare rutiere și realizarea marcajului rutier.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top