luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO MARE PETRECERE ÎNTR-O SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA SUD DE DUNĂRE, ÎN KLADOVO

Album 05Petrecere românească cu muzică şi preparate tradiţionale în oraşul sârbesc Kladovo. Peste 250 de români de dincoace, dar mai ales de dincolo de Dunăre au pus la cale o seară românească de neuitat. Cheful, voia bună dar nici frumuseţea fetelor şi a constumului popular românesc nu au lipsit de la petrecerea ajunsă la cea de-a cincea ediţie şi devenită de acum tradiţională.

Imediat ce lăutarii au dat tonul la muzică, a început şi petrecerea! Tinere românce de la sud de Dunăre, frumos gătite în costum popular specific etnicilor români din Serbia, au fost admirate şi au încântat asistenţa. Cea mai frumoasă fată, îmbrăcată şi în cel mai frumos costum popular a fost aleasă regina serii. Iasna este numele tinerei care va împlini în curând 18 ani care studiază limba română şi ar vrea să vină la studii în România. Iasna ne-a spus bucuroasă „că a venit la „Seara românească” alături de alte tinere din comună, cu care va dansa şi că se bucură că organizatorii au avut o astfel de iniţiativă, pentru că seara este una reuşită, la care participă români de dincolo şi de dincoace de graniţe.

Până la urmă, premiate au fost toate participantele, dar de câştigat au avut în primul rând frumuseţea costumul popular românesc.

La “Seara românească” au participat şi 50 de români veniţi din ţară, iar în hore s-au prins toţi participanţii, la unison. Spre bucuria organizatorilor, care au considerat evenimentul reuşit, aşa cum a declarat Tihan Matasarievici, organizatorul evenimentului şi preşedintele “Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor, Dunărea”, din Serbia.

La eveniment au fost prezenţi lideri ai românilor în Serbia, dar şi consulul României la Zaicer, Iulian Niţu.

Mihai Bădescu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top