sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MARIUS BĂLU PROPUNE CA MEMBRII CSAT URMĂRIȚI PENAL SĂ NU MAI PARTICIPE LA ȘEDINȚELE CONSILIULUI

Senatorul liberal Marius Bălu a depus la Senat un proiect legislativ prin care își propune să suspende dreptul de a participa la ședințele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, membrilor aflați sub urmărire penală, acesta declarând că ideea sa a pornit de la premierul Victor Ponta, urmărit penal penal în dosarul lui Dan Șova.

marius-balu

Parlamentarul de Mehedinți consideră că în condițiile în care un membru al CSAT este urmărit penal, acesta nu ar trebui să participe la ședințele în care se discută aspecte legate de siguranța națională.

”Ultima ședință a CSAT mi-a atras atenția asupra unei situații de neimaginat, respectiv vicepreședintele CSAT- premierul României, asupra căruia începuse urmărirea penală a participat la ședința la care se vorbește despre siguranța națională. Sigur că există prezumția de nevinovăție, dar dacă este vinovat? Cum putem accepta ca un infractor să participe la ședințe unde se discută lucruri atât de importante? Drept pentru care am avut această inițiativă ca la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării să nu aibă voie să participe persoane asupra cărora a început urmărirea penală. La asemenea ședințe oamenii respectivi reprezintă instituții. Nu vorbim despre oameni, vorbim despre instituții, deci din partea instituției Guvernului putea să participe altcineva și nu premierul.”, a declarat sâmbătă, Marius Bălu.

Proiectul de lege a foste deja depus la Senat de către Marius Bălu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească data la care va intra în comisii.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top