miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO: MARIUS SCRECIU ESTE OFICIAL, PRIMARUL SEVERINULUI. PSD ARE VICEPRIMAR CU SPRIJINUL PNL, IAR LIBERALII ÎL PĂSTREAZĂ PE DANIEL CÎRJAN, AL DOILEA OM ÎN PRIMĂRIE

Marius Screciu a fost validat și a depus jurământul ca și primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, în cadrul ședinței de vineri, când a fost validat și Consiliul Local, după care s-au ales viceprimarii orașului.

Dacă prima parte a validărilor s-a derulat fără probleme, iar Marius Screciu a depus jurământul ca primar după mandatul câștigat în data de 5 iunie, când a venit vorba despre Consiliul Local și apoi alegerea viceprimarilor, ședința a fost brăzdată de momente tensionate, întreruperi, priviri tăioase şi public dornic să vadă deznodământul . Așa se face că în loc ca funcțiile de viceprimari să fie ocupate de Narcis Bordea(UNPR) și Gabriela Dobrotă (PMP), așa cum se vehiculase anterior pentru crearea unei majorități în favoarea PSD, în cele din urmă Daniel Cîrjan(PNL) s-a întors pe fotoliul pe care l-a ocupat și înaintea alegerilor, numai că de această dată, coleg îi va fi Cornel Folescu(PSD).

marius screciu primar

Contrar așteptărilor, Cornel Folescu a fost ales viceprimar cu sprijinul PNL şi nu cu cel al PSD-UNPR, pe lista Alianței căreia a fost ales. De altfel, când a venit vorba de propunerea viceprimarilor, consilierii PSD-UNPR și Gabriela Dobrotă(PMP) au ieșit din sală, nu însă și Cornel Folescu și Alin Rapcea, care au rămas şi au creat astfel, cvorum pentru alegerea viceprimarilor.

cl pnl

cl psd

Alegerea celor doi viceprimari a fost posibilă prin mecanisme gândite de liberalii mehedințeni care nu au validat trei consilieri în forul local fiind vorba despre Roșca Emanoil(PMP), Andrada Turbat(PSD) și Mădălina Svobodă(UNPR).

Sunt voci din rândul apropiaţilor PSD şi PNL care spun că s-a mers pe această variantă scandaloasă, întrucât aceasta era singura posibilă, ca PSD să aibă un viceprimar la Drobeta Turnu Severin, întrucât conform înţelegerilor anterioare, unul dintre posturi i s-ar fi cuvenit UNPR, iar atul ar fi ajuns la PMP. Altă variantă merge pe vestita „TRĂDARE”, de care de altfel, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin nu este străin. În această fază, cel puţin doi consilieri PSD s-ar fi înţeles cu PNL în defavoarea Partidului pe listele căruia au fost aleşi.

Totul a pornit de la PMP

Cine a stârnit răsturnarea de situație în Consiliul Local?! Eugen Golea – care conform alegerilor din 5 iunie ar fi trebuit să ocupe unul dintre cele două locuri din Consiliul Local pe care le-a obţinut partidul. Numai că Golea a fost dat afară din partid şi în mod normal şi-a fi pierdut dreptul de a deveni consilier. Golea a contestat însă decizia de excludere din PMP, astfel că până la o decizie definitivă a cerut dreptul să ocupe acest post. Nu s-a prezentat însă la şedinţa de vineri invocând printr-o hârtie probleme medicale în care a arătat că validarea altui consilier PMP în locul său este ilegală. Acesta a fost motivul pentru care Emanoil Roşca nu a fost validat. De aici înainte, a început lanţul invalidărilor de către consilierii PNL şi cei doi social democraţi care au format o nouă majoritate şi au dat viceprimarii oraşului.

În Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, configurația politică în următorul mandat este: PSD+UNPR – 11 mandate, PNL – 10 și PMP – 2 mandate. În cadrul ședinței de vineri, au fost însă, validați doar 20 de consilieri.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top