miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MARIUS SCRECIU: „Încercăm să obținem autorizație provizorie pentru sacrificarea mieilor în Târgul Veterani”

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu consideră nedreaptă decizia de autorizare a unui singur spațiu pentru sacrificarea mieilor de Paște, în condițiile în care până acum Târgul Veterani era spațiul de unde severinenii cumpărau miei în condiții bune din punct de vedere sanitar-veterinar.

miei-in-targ

Direcția Sanitar Veterinară Mehedinți a înștiințat toate primăriile din Mehedinți cu privire la faptul că singurul spațiu autorizat pentru sacrificarea mieilor de Paște este abatorul din comuna Broșteni. La Drobeta Tunru Severin mieii nu se vor mai sacrifica în Târgul Veterani așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu consideră că măsura autorizării unui singur spațiu în județ lovește în buzunarul cumpărătorilor care vor fi nevoiți să cumpere din magazine carnea de miel. Screciu a arătat că prețul final al cărnii de miel va include costurile de transport al mieilor de la stână la abator, adaosul abatorului unde este sacrificat, dar și adaosul supermarket-ului care va comercializa carnea. În plus, restricțiile îi vor determina pe severineni să sacrifice mieii în spații total improprii.

SCRECIU“Noi am oferit condiții foarte bune, drept dovadă stă faptul că nu am avut niciodată probleme cu tăierile la târg. Din păcate, acest lucru afectează în primul rând severinenii pentru că noi pe ei îi reprezentăm. Odată cu mutarea acestor sacrificări în abatorul de la Broșteni o să crească foarte mult costurile și tare ne este teamă că majoritatea celor care sacrifică nu se vor duce la Broșteni ci vor găsi alte locuri pe care nu le putem controla, unde vor sacrifica acești miei.”, a declarat Marius Screciu.

Edilul severinean a mai declarat că se vor face demersuri pentru obținerea unei autorizații provizorii pentru ca la Drobeta Turnu Severin, mieii de Paște să se sacrifice în condițiile din anii trecuți.

“Noi sperăm că vom găsi înțelegere măcar pentru trei, patru zile, atunci, în perioada de Paște să se poată sacrifica la noi, în condițiile excelente care au fost până acum, să-i ajutăm pe cei care vor, conform tradiției să-și cumpere un miel de Paște.”, a mai declarat Marius Screciu.

Până în anul 2014, în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, la Drobeta Turnu Severin, autoritățile deschideau Târgul Veterani unde mieii erau sacrificați de către ciobani în fața cumpărătorilor, în baza unei autorizații provizorii emisă de Direcția Sanitar Veterinară Mehedinți. Asta după ce se asigurau condițiile de igienă impuse de normele în vigoare, acestea constând în apă curentă, asomatoare și locații speciale pentru miei.

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top