sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MEHEDINȚI: PESTE O MIE DE CERERI PENTRU CLASA PREGĂTITOARE ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

Un număr de 1167 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost depuse în județul Mehedinți de la începutul săptămânii trecute și până astazi, potrivit Ministerul Educatiei.

Untitled-1

Înscrierile în clasa pregătitoare au început luni, 24 februarie, la vremea respectivă Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți anunțând că sunt peste 2 000 de locuri în școlile din județ. În prima săptămână, părinții din Mehedinți s-au grăbit să strângă documentele și să depună cererile, astfel încât copiii să ocupe locuri în școlile pe care și le-au dorit.

Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educației, în Mehedinți, până luni la ora 13.00 fuseseră depuse 1167 de cereri pentru clasa pregătitoare. Școlile cele mai solicitate sunt Alice Voinescu, Școala 14, Colegiul Național Ștefan Odobleja și Școala numărul 6 din Drobeta Turnu Severin. Pentru ca cel mic să ajungă să învețe în școala pe care părintele o consideră potrivită, unele familii și-au schimbat și reședința. Din datele Serviciului de Evidență a Populației reiese că în luna februarie s-au efectuat 140 de modificări de reședință.

Prima etapă de înscrieri se va finaliza pe 14 martie. În această etapă, înscrierile se fac atât la școlile de circumscriptie, cât și la celelalte unități de învătământ.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top