miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

FOTO: MII DE COPII DIN MEHEDINTI AU PRIMIT CADOURI PRIN PROIECTUL CLUBULUI MASA ROTUNDA

Zeci de mii de elevi şi preşcolari din România primesc şi anul acesta cadouri chiar de la copii de aceeaşi vârstă cu ei din Germania. Masa Rotundă este cea care promovează acest mod de viaţă în România. Practic elevii care provin din familii cu posibilităţi reduse primesc în preajma sărbătorilor de iarnă câte un pacheţel pregătit şi chiar împachetat de copiii din Germania. În Mehedinţi au ajuns astăzi 4500 de astfel de cadouri iar împărţirea lor a necesitat muncă susţinută din partea voluntarilor şi reprezentanţilor Mesei Rotunde.

IMG_0434

La prima oră a dimineaţii de luni, reprezentanţii Mesei Rotunde şi mai mulţi voluntari au aranjat coletele cu daruri în maşini astfel încât în fiecare şcoală să ajungă cadouri pentru copii în funcţie de vârstele pe care le au. În câteva minute s-a făcut şi planul de acţiune astfel încât, să se acopere toată zona rurală, unde cei mici se bucură cel mai tare de ceea ce primesc.

IMG_0430

”Cei care ne ajută sunt băieţii Mesei Rotunde din Germania. Au adus la noi în judeţ 4500 de pachete, iar în dimineaţa asta ne apucăm să le împărţim, prin toate şcolile. O săajungem în zonele mai sărace. Eu o să merg la Bâcleş, Bălăcita, Dumbrava şi Pădina. Avem aici, 760 de pachete. Colegii mei vor merge în cealaltă parte a judeţului. Sperăm să mai facem şi alte acte umanitare, avem în plan un concert, în care să ne susţină toată lumea.”, a declarat Andrei Iordănescu, membru al Mesei Rotunde. 

IMG_0437

Acţiunea a pornit de la spiritul de a dărui. Aşa se face că în Germania cei mici sunt educaţi să împartă ceea ce au cu alţi copii din ţări cu posibilităţi financiare mai mici.

”Copiii din Germania au reacţionat extraordinar. Am primit peste 70 000 de cadouri de la copiii din toate zonele din Germania şi le-a plăcut foarte mult acţiunea. Ei au o situaţie financiară bună în Germania şi fiecare a luat câteva dintre jucăriile lui, dulciuri şi le-a trimis copiilor din alte ţări. Actiunea durează de 15 ani şi capătă amploare de la an la an.”, a declarat un membru al Mesei Rotunde din Germania.

IMG_0441

Primele cadouri au ajuns la copiii din şcolile din Iloviţa şi Bahna.

IMG_0451

”Este deja o acţiune tradiţională a Mesei Rotunde de a împărţi cadouri în preajma sărbătorilor de Crăciun. Cluburile ”Masa Rotundă” și ”Ladies Circle” din Germania strâng pachetele de la copiii din şcolile de acolo şi le aduc în România. Anul acesta vin 40 000 de pachete. Sunt 8000 în Moldova şi 12 000 în Ucraina. Împărţim cadourilor copiilor din sate şi din zonele sărace ale judeţului.”, a declarat Camilo Popescu, un alt membru al Clubului Masa Rotundă.

Cadourile împachetate frumos au fost împărţite în funcţie de vârstă și sex. Unii dintre cei mici au deschis cutiile foarte repede, iar alţii, mai puţini obişnuiţi să primească, au fost cuprinşi de emoţie.

IMG_0452
În paralel alte echipe ale Mesei Rotunde au împărţit cadouri în localităţile de pe Clisura Dunării, în zona Bâcleş, Bălăcița, Dumbrava, Vlădaia, Corlăţel, Oprişor, Punghina, Husnicioara, Malovăţ, Livezile, Poroina Mare, Rogova, Hinova, Pătulele, Jiana, Șișești, Ilovăț, Cerneți,Brezniţa de Ocol, Izvoru Bîrzii.

Oana Buzatu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top