vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

MINISTRUL AGRICULTURII VINE SĂ DISCUTE CU FERMIERII DIN MEHEDINŢI, VINERI, 22 AUGUST

Vizita ministrului are loc la invitaţia preşedintelui Camerei Agrciole Naţionale, Cornel Stroescu, iar printre temele abordate vor fi sistemul de irigaţii, Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, 2014 – 2020 sau problema calamităţilor. ministrul agriculturii si cornel stroescu

Daniel Constatin va ajunge în Mehedinţi mâine în jurul orei 10.00, în localitatea Gârla Mare, acolo unde se află cea mai puternică zonă agricolă din judeţ. Programul începe cu o vizită la o investiţie de un million de euro, este vorba de un siloz construit pe fonduri europene, cu cofinanţare de la o bancă germană. Lucrările la acest siloz sunt aproape finalizate. Va urma o vizită pe terenurile agricole, unde este în curs de desfăşurare campania de recoltare la floarea-soarelui, cultură la care România este anul acesta pe primul loc într-un top al producţiei, în Europa. Vor fi vizitate de asemenea canalele de irigaţii, nefolosite de ani buni şi staţia de captare a apei din Dunăre şi pompare către sistemele de irigaţii, aflată Pristol. Daniel Constantin va afla astfel la faţa locului care este starea sistemului de irigaţii din Mehedinţi şi care sunt şansele unei revitalizări ale acestuia.

Va urma apoi deplasarea la Drobeta-Turnu-Severin, unde cu începere de la ora 14.00, Daniel Constantin îi aşteaptă pe toţi fermierii din Mehedinţi la o întâlnire în sala de spectacole a Casei Tineretului din Drobeta-Turnu-Severin. “Am organizat această întâlnire pentru ca dialogul dintre  domnul ministru şi fermierii care vor dori să participle la acestă întâlnire să fie unul deschis. Sunt desigur aşteptaţi fermieri din tot judeţul şi nu numai. Temele abordate vor fi legate de toate problemele agriculturii mehedinţene, dar şi naţionale. Vorbesc aici în primul rând de sistemul de irigaţii de la noi, pe care tot încercăm să-l revitalizăm, viitorul PNDR, de care va depinde dezvoltarea agriculturii româneşti şi a României în general, dar şi problema calamităţilor. Dorim să-i vorbim domnului ministru de o lege a calamităţilor în România, care a existat în trecut dar care a fost abrogată şi care ar fi atât de necesară mai ales într-un an cum a fost acesta la noi în Mehedinţi. De asemenea vor discuta şi problema preţului de referinţă la cereale, dar şi a fiscalizării sectorului agricol. Vor fi multe alte teme abordate, pentru că o vizită a ministrului agriculturii în judeţul Mehedinţi  nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp şi mă bucur că am reuşit să-l aducem pe domnul Constantin în judeţ, pentru că agricultura este cel mai important sector al economiei româneşti în acest moment şi de mersul ei depinde viitorul nostru” a declarat Cornel Stroescu, preşedintele Camerei Agricole Naţionale.

„Nu aş vrea să închei înainte de a lansa şi pe acestă cale o invitaţie pentru toţi fermierii din Mehedinţi, care sunt aşteptaţi să vină cu începere de la ora 13.30 în sala de Spectacole a Casei Tineretului, la întâlnirea cu domnul ministru” a mai spus Cornel Stroescu.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top