miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MINOR CERCETAT PENTRU FURT DINTR-O GRĂDINIŢĂ

Poveste cu final fericit pentru preşcolarii de la Grădiniţa care funcţionează pe strada Cicero din Drobeta Turnu Severin, care înainte de serbarea organizată de Ziua Mamei au constatat că hoţii au spart unitatea de învăţământ şi au furat chitara cu care făceau repetiţiile, o unitate de calculator şi mai multe DVD Playere. Poliţiştii au ridicat amprente şi au reuşit să îl găsească pe infractor, în persoana unui minor în vârstă de 17 ani, care este acum cercetat pentru furt calificat.

Când au început programul, luni dimineaţa, educatoarele de la Grădiniţa care funcţionează pe strada Cicero din Drobeta Turnu Severin au constatat că uşile încăperilor fuseseră rupte sau forţate, semn că unitatea fusese călcată de hoţi. Apoi au constatat că din clase lipsesc diverse obiecte necesare pregătirii preşcolarilor. Infractorii ar fi folosit o daltă, au forţat uşa de la sala de sport şi au intrat în clădire. Ca să se asigure că nimeni nu îi deranjează, au rupt firul de la sistemul de alarmă şi au întors spre perete dispozitivele cu senzori.

“Am găsit uşa spartă, câteva obiecte electronice dispărute şi diverse pagube materiale: DVD-uri, o unitate de calculator şi cel mai de preţ obiect pentru noi este chitara. Urma să organizăm o petrecere mămicilor de 8 Martie şi bineînţeles, ne era de foarte mare ajutor.”, a declarat educatoarea de la Grupa Montessorii, Aida Vrăjitoru.

Pentru preşcolarii din grupă, chitara era cel mai important obiect din clasă, întrucât se pregăteau cu ea pentru petrecerea de ziua mamei. Rugăminţile copiilor de la grădiniţă i-au înduioşat pe poliţişti care au ridicat amprente şi au deschis o anchetă ca să îl găsească pe hoţ. Povestea are un final fericit întrucât oamenii legii au reuşit să recupereze chitara şi celelalte bunuri furate.

IPJ Mehedinti„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Mehedinţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns înincintă de unde au sustras bunuri în valoare de 1200 de lei. Acţionând cu celeritate, poliţiştii au identificat persoana bănuită, fiind vorba despre un minor de 17 ani, bunurile au fost recuperate integral şi restituite unităţii de învăţământ, fiind vorba despre o chitară, o unitate de calcul şi două DVD- Play-ere.”, a delcarat marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon.

În timp ce preşcolarii vor pregăti în condiţii bune petrecerea de Ziua Mamei, minorul care a spart grădiniţa este cercetat pentru furt calificat şi va răspunde în faţa legii, întrucât vârsta îi permite.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top