miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MINORĂ CU DECLARAŢIE NOTARIALĂ FALSĂ DEPISTATĂ LA PORŢILE DE FIER I

 Poliţiştii de frontieră mehedinţeni  din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat la controlul de frontieră un cetăţean român care intenţiona să ajute o minoră să iese ilegal din România cu o declaraţie notarială falsă.

vama 1

Minora şi prietenul ei major intenţionau să ajungă în Serbia pentru a lucra în agricultură.

„În data de 25.05.2014, ora 05.25, s-au  prezentat la controlul de frontieră pentru a ieşi din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, călătorind cu un autoturism Mercedes înmatriculat în România, cetăţeanul român F. Ovidiu în vârstă de 26 de ani  însoţit de prietena sa minoră G. Loredana în vârstă de 16 ani. Cetăţeanul român a prezentat  poliţiştilor de frontieră cărţile de identitate şi o declaraţie notarială din partea părinţilor minorei G Loredana prin care era împuternicit să o însoţească pe aceasta în străinătate”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Existând suspiciuni cu privire la declaraţia notarială prezentată la controlul de frontieră de către F. Ovidiu, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare constatatând că  declaraţia notarială nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond  ale unui document autentic; aceasta neavând aplicat timbrul sec, nepurtând menţiunea „Duplicat” şi fiind  doar o copie xerox color.

Cercetările suplimentare efectuate în bazele de date naţionale şi cu aparatul videospectral  au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că declaraţia notarială este falsă.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări  sub aspectul săvârşirii faptelor de  uz de fals, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi trafic de minori.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top