miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

MOAȘTELE SFÂNTULUI IERARH NIFON, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI AJUNG LA SEVERIN

Moaștele Sfântului Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului ajung la Drobeta Turnu Severin, luni după-amiază, în jurul orei 17.30 și vor fi depuse la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin unde credincioșii pot merge în pelerinaj, până în după-amiaza zilei de joi.

DSC_9335Racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, va fi adusă în pelerinaj de la Catedrala Mitropolitană din Craiova de o delegaţie a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Racla va fi întâmpinată de cler și credincioși, miercuri, 23 aprilie, la ora 17.30, și va fi așezată la Catedrala Episcopală. Credincioșii se pot închina sfintelor moaște până în după-amiaza zilei de joi.

Moaștele sunt aduse la Drobeta Turnu Severin, în contextul în care este sărbătorit hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă”. Anul acesta, hramul Catedralei Episcopale va fi prăznuit joi, 24 aprilie, prin săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală, începând cu ora 09.00, la care vor participa ierarhii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei dar şi alţi arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top