miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MOTORINA PENTRU SINISTRAȚII DE LA ORŞOVA, DEPOZITATĂ ÎNTR-O BENZINĂRIE DEZAFECTATĂ A BARONULUI DUICU

Motorina trimisă de Guvern la Orşova, localitate grav afectată de inundaţii la mijlocul lunii septembrie, a fost lăsată în custodie şi depozitată în staţia peco nefuncţională de mai mulţi ani din Valea Cernei aparţinând familiei Duicu.

duicu

Preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican, susţine că o cisternă cu o capacitate de 28 de tone inscripţionată cu MAI a descărcat motorina la staţia peco din Valea Cernei (judeţul Caraş Severin), deşi pe raza oraşului Orşova există trei staţii peco, unde putea fi lăsată în custodie. Staţia peco, care este închisă de mai mulţi ani, aparţine familiei baronului Adrian Duicu (arestat preventiv din data de 4 aprilie a.c. pentru  fapte de corupţie), familie cunoscută pentru afacerile prospere cu carburanţi.

cican„Întreb şi aştept răspunsul şi rog organele abilitate să-mi răspundă cum o cisternă a Ministerului Administraţiei şi Internelor a descărcat carburant la o societate comercială în nişte bazine pe Valea Cernei care nu are aviz metrologic, nu are contorizare, nu sunt calibrate bazinele, nu sunt pompele acreditate. Mai mult decât atât, cum a rezolvat problema ulterior pentru cheltuielile cu carburantul privind utilajele atâta timp cât nu există contorizare. Cred că totuşi MAI nu poate fi părtaş la astfel de lucruri pentru că înseamnă că nu mai există niciun bun simţ şi nicio lege. Şi mă gândesc eu că ei ar trebui să fie primii care respectă legea pentru că ei de fapt o şi aplică nu numai o respectă”, spune Adrian Cican.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, spune că întreaga cantitate de motorină repartizată oraşului Orşova a fost lăsată în custodia Primăriei Orşova, sub paza jandarmilor. „Mai departe unde a depozitat-o Primăria, asta nu mai ştiu”, ne-a declarat prefectul Drăghiea.

Primarul recunoaşte

Primarul municipiului Orşova, Ion Manea, recunoaşte că motorina a fost descărcată într-un „bazin de pe Valea Cernei”, dar se face că nu ştie cui aparţine acest bazin.

“Nici nu ştiu cine a venit cu ideea atunci fiindcă nu aveam unde, Orşova e un oraş mic, noi nu avem staţii peco şi care să ne şi accepte să ne primească motorina. Nici nu ştiam atunci încotro să o luăm, trebuia descărcată rapid motorina.  Am depozitat-o unde am găsit disponibil, într-un bazin, atunci pe moment. E la Valea Cernei, nu ştiu nici eu a cui o fi, a lui Duicu, numai la asta nu mă gândeam. Îmi pare rău, trebuia să-l consult pe dânsul (n.r. Adrian Cican), să o duc la dânsul. Răutăţi politice nu pot să vă spun mai mult de atât. Nu am dat-o la o persoană anume , fiecare şofer care a lucrat pe basculă, pe buldo a semnat de cantitatea de motorină zilnic luată. Nu a fost un haos şi bănuiesc că domnul prefect văzând stilul de lucru al meu a avut încredere şi mi-a dat şi cealaltă cantitate de motorină să o repartizez la celelalte comune”, a precizat primarul Orşovei.

Ion Manea mai spune că a primit motorină de la Guvern în două rânduri, o dată 5500 de litri şi apoi 1700 de litri, o parte din cantitatea de carburanţi fiind distribuită altor localităţi afectate de inundaţii.

„Motorina am folosit-o, noi am avut calamităţi enorme aici, chiar ne-ar mai trebui dacă ne-ar da cineva. Am rămas singuri acum decât cu utilajul primăriei, o basculă şi un buldo. A mai fost un alt inconvenient aici. Toată motorina care a venit, domnul prefect mi-a lăsat-o mie în custodie şi eu a trebuit să o împart şi la celelalte comune care au avut necazuri. Am avut un coleg care a administrat cantitatea de motorină, nu ştiu, nu aş dori la nimeni să treacă prin momentele acelea grele, că nici nu mai judeci la un moment dat”, a mai adăugat primarul Manea.

Corina Macavei, Oana Mitu

 

loading...


Un Comentariu

  1. Inca odata primarul Manea minte, prin raspunsul pe care l-a dat, pentru ca nu are nici un refuz scris de la statiile de carburanti din zona care sa refuze acest lucru (mai ales ca cele 3 statii de carburanti existente in Orsova sunt legale nu ca cea de la Valea Cernei), si toate utilajele pana cand a venit cisterna (la 24 de ore dupa evenimente) au alimentat de la alta statie de carburanti, daca doreste am si dovezi, asa ca minte ca era o urgenta. Urgenta daca era asa cum invoca primarul (dar minte din nou) putea sa ia legatura cu statiile de carburanti existente pe o raza de 500 m din centrul orasului Orsova si primea la discretie carburant, care ulterior eventual putea fi recuperat prin facturare de la Rezerva Statului, dar dansul este obisnuit cu ilegalitati nu cu legalitati. Ne poate spune unde sau dus lemnele din Gratca? Ii pot da fotografii unde sau dus odata 4 camioane, etc… Rusine sa le fie celor doi, adica Prefectului Draghiea si primarului Manea care profita si cand orsovenii sunt la ananghie.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top