miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

O CASĂ PENTRU OAMENII FĂRĂ ADĂPOST DIN DROBETA-TURNU-SEVERIN

Demarată în toamna anului trecut, campania de strângere de fonduri pentru achiziția unui container care să fie folosit pentru adăpostrirea permanentă a celor  rămași fără un acoperiș deasupra capului a mai consumat zilele acestea o etapă. Împreună cu Asociația Mod of Life din Drobeta-Turnu-Severin, cea care s-a implicat în deschiderea unui cont unde să fie depuse donațiile am reușit să strângem aproape 20.000 de lei, necesari achiziției acestui container modular. La sfârșitul săptămânii, containerul a ajuns la Drobeta-Turnu-Severin și a fost amplasat în apropierea Centrului pentru Situații de Urgență al primăriei. Reprezentanții instituției se vor ocupa de racordarea acestuia la utilități, după care este necesară dotarea cu mobilier. Dar nu a mai rămas mare lucru de făcut, este vorba de patru paturi, tot atâtea saltele și lenjerie, aceasta din urmă fiind promisă deja de reprezentanții unui cult religios din Drobeta-Turnu-Severin.

“Momentan utilată este doar baia, care are cabină de duș, boiler, toaletă, chiuvetă, urmează să facem racordurile la apă, canal și curent, le avem în imediata apropiere, de aceea am și ales soluția amplasării acestuia, aici, pe această platform. Ne bucurăm de această donație și suntem alături de colegii de la asistență socială, pentru că practic, avem același țel în a-i ajuta pe oamenii străzii. Din experiența anilor trecuți, avem undeva la 15 – 16 persoane, maxim, care nu au un adăpost, în orașul nostru, a declarat Costin Năsărâmbă”, reprezentantul Centrului pentru Situații de Urgență al Primăriei Drobeta-Turnu-Severin.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială, cei care se vor ocupa de administrarea acestui container spun că în el vor putea locui permanent persoanele fără un adăpost, adică nu doar iarna, ci și în timpul verii. În acest moment, primăria are un adăpost doar pentru iarnă, adăpost care este amplasat departe de oraș, la Halânga. Dar cei fără un acoperiș deasupra capului pot sta acolo doar în perioada în care temperaturile sunt foarte scăzute.

“Am primit containerul, urmează să-l utilăm, pentru a fi pus la dispoziția persoanelor aflate în nevoie. Este un loc necesar, noi avem un adăpost pentru iarnă, dar acest container va putea fi folosit pe toată perioada anului, pentru persoanele aflate în nevoie”, a declarat Monica Moț, directorul Direcției de Asistență Socială Mehedinți.

“În urma campaniilor de conștientizare a opiniei publice din municipiul Drobeta-Turnu-Severin, care au avut loc până acum, am reușit să achiziționăm acest container, cu ajutorul fondurilor donate atât de persoane fizice, dar mai ales de reprezentanții unor societăți comerciale și cu această ocazie ținem să le mulțumim pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui prim container. Urmează ca să dotăm acest container cu mobilierul necesar, urmează ca apoi oamenii fără adăpost care vor fi cazați aici să fie incluși într-un amplu proces psihologic de readucere la situația inițială pe care au avut-o înainte de a ajunge oameni ai străzii. Ne bucurăm că oamenii au reacționat bine la apelul făcut de noi. La un moment dar ne temeam că nu vom reuși să-l mai achiziționăm, dar fiind acesta primul, noi sperăm că vom reuși de acum înainte să achiziționăm și alte containere, nu ne vom opri doar la acesta”, a declarat Răzvan Galbenu, președintele Asociației Mod of Life.

Mulțumirile trebuie aduse celor trei oameni de afaceri, care au făcut cele trei donații substanțiale ce au contribuit la strângerea a aproape 90 % din suma necesară achiziției containerelor. Cei trei sunt domnul Iulian Pătrașcu, acționarul SC Intim S.R.L., domnul Nicu Burcezan, proprietarul Carmangeriei Medieșanu, dar și administratorii unuia dintre cele mai luxoase resorturi din stațiunea Băile Herculane, este vorba de Grand Hotel Minerva resort & SPA. Cele trei donații au însumat 17.000 de lei, restul fondurilor fiind strânse din alte donații mai mici. Tuturor le mulțumim și ne înclinăm în fața generozității de care au dat dovadă și fără de care nu am fi putut oferi o casă celor fără casă.

Generozitatea acestor oameni mai înseamnă și o premieră înregistrată la Drobeta-Turnu-Severin. Pentru prima dată în istoria administrației acestui oraș, societatea civilă face o donație substanțială, care vine în folosul  celor nevoiași, iar reprezentanții primăriei spun că implicarea societății civile este binevenită oricând și poate ajuta instituția.

“Este o inițiativă excelentă a societății civile, avem nevoie de astfel de inițiative, la nivelul acesta este o premieră, mai avem mici ajutoare un mic sprijin de la societatea civilă pe alte zone, dar pe adăpst este o premieră. Îi felicit, le mulțumesc și sunt convins că o mai mare implicare a societății civile ajută foarte mult comunitatea”, a declarat primarul Marius Screciu.

Campania de strângere de fonduri continuă, așa că fiecare leu donat în contul  RO60BTRLRONCRT0V25520606 deschis de Asociația Mod of Life la Banca Transilvania este binevenit și poate ajuta Mod of Life să creeze condiții mai bune de viață pentru cei care au fost năpăstuiți de soartă și au rămas fără un adăpost deasupra capului.

Mihai Bădescu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top