vineri , 30 iulie 2021
NEWS ALERT

O FAMILIE ÎNTREAGĂ DIN BREŢA INTOXICATĂ CU CIUPERCI OTRĂVITOARE

O familie din localitatea mehedinţeană Breţa a ajuns duminică după-amiază la spital, după ce a consumat la prânz o tocăniţă preparată cu ciuperci culese din pădure.

ciuperci

 

Familia Drulă, respectiv mama (27 de ani), tatăl (31 de ani) şi cei doi copii, un băiat de cinci ani şi o fetiţă de 2 ani şi patru luni au ajuns duminică la spital, după ce au consumat o tocăniţă preparată din ciuperci culese din pădure.

Imediat după ce au mâncat au  început să se simtă din ce în ce mai rău. Unul dintre ei a reuşit să ajungă la telefon şi să ceară ajutor.

ciuperci 1

Un echipaj de la Ambulanţa Mehedinţi a sosit imediat la faţa locului şi le-a acordat primul ajutor, după care cei patru pacienţi au fost aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Dintre membrii familiei, cel mai grav s-a simţit Drulă Nataşa, mama, care era foarte deshidratată.

„O familie s-a intoxicat cu ciuperci, atât mama, soţul cât şi cei doi copii, un băiat de cinci ani şi o fetiţă de doi ani şi patru luni. Toţi au suferit greţuri, vărsături, colici abdominale, sindrom diareic, cu început de sindrom de deshidratare. Mama era mai deshidratată decât ceilalţi, cu tensiune foarte mică, dar i-am stabilizat la domiciliu hemodinamic şi respirator, după care au fost aduşi pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean”, a explicat medicul Eleodor Mihuţ de la SJA Mehedinţi.

ciuperci 3

În astfel de cazuri este foarte important să se intervină rapid, întrucât poate surveni decesul pacienţilor.

„Situaţia putea deveni critică pentru că în primul rând nu ştim ce fel de ciuperci au mâncat, gradul de toxcitate a lor şi în al doilea rând faptul că sunt copii foarte mici care se deshidratează foarte repede. Se poate muri dacă nu se intervine la timp pentru că ciupercile elimină substanţe toxice care afectează atât ficatul, cât şi rinichii ajungând la insuficuienţă hepatică, insuficienţă renală şi alte complicaţii care pot afecta viaţa pacientului în final”, a mai spus medicul Eleodor Mihuţ. (C.M., O.M.)

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top